Syllogos gynaikwn Trikalwn

Στον απόηχο του τραγικού  θανάτου ενός ακόμα εργαζόμενου εν ώρα υπηρεσίας,  μας προβληματίζει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής ακολουθεί τη  «μοίρα» που προδιαγράφουν τα πετσοκομένα εργασιακά δικαιώματα, η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, η χειροτέρευση συνολικά της θέσης των εργαζομένων.

Με αφορμή το θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου μας  και δια στώματoς δημοτικής αρχής, ακούσαμε τις μέρες που περασαν: «Ηταν καλός υπάλληλος», «Δούλευε με ζήλό»… «Θα στηρίξουμε την οικογένεια του εκληπόντος με κάθε τρόπο» ; ποιοί;…αυτοί που στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις πολιτικές που καταγκρεμίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων,απαξιώνοωτας κατά συνέπεια  την ανθρώπινη ζωή;…ποιόν κοροιδεύουν;

Στον αντίποδα των παραπάνω, οι εργαζομενοι μπορούν και πρέπει να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους, για τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν -και όχι μόνο- σε διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε., εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους  του Σωτήρη Μπραχάλα, υπαλλήλου του δήμου Τρικκαίων, που βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία εν ώρα εργασίας.

Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…