stomaxi copy

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μια από τις πιο βασανιστικές σύγχρονες νόσους με 3 εκατομμύρια ασθενείς και στην Ελλάδα, μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση

Όξινα υγρά του στομάχου, που φτάνουν μέχρι τον φάρυγγα κατά την ώρα του ύπνου και δημιουργούν πανικό με αίσθηση πνιγμού, ταλαιπωρούν και στη χώρα μας περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρόκειται για το πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, μιας ιδιαίτερα βασανιστικής έως και επικίνδυνης κατάστασης, που σε ήπιες μορφές της αντιμετωπίζεται με φάρμακα. Οι συχνές καούρες είναι το κυριό­τε­ρο σύμπτωμα της γαστροοισο­φα­γικής παλινδρόμησης, της πάθησης που οφείλεται στην κακή λειτουργία του οισοφαγικού σφιγκτήρα, η οποία εκτιμάται ότι ταλαιπωρεί 4 στους 10 Έλληνες. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνεχής έκθεση του βλεννογόνου του οισοφάγου στα καυστικά γαστρικά υγρά του στο­μά­χου προκαλεί πληγές στον οισοφάγο (οισοφαγίτιδα)

Ωστόσο, όταν τα αποπνικτικά επεισόδια την ώρα του ύπνου, είναι συχνά, τότε η ενδεδειγμένη λύση είναι η επέμβαση. Μάλιστα η νόσος αυτή ευθύνεται, μεταξύ άλλων και για την αύξηση των ασθενών με καρκίνο του οισοφάγου, ο οποίος είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους καρκίνους του πεπτικού.

Απαλλαγή από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, δίνει μια νέα επαναστατική μέθοδος, η θολοπλαστική χωρίς χειρουργική τομή GERDX, που εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Πρόκειται για επέμβαση εύκολη, απόλυτα ασφαλή, η οποία γίνεται με ειδικό μηχανισμό που εισάγεται από το στόμα.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μετά την εφαρμογή της μεθόδου (GERDX) :

·Το 65% των πασχόντων διέκοψαν τελείως και οριστικά την λήψη φαρμάκων .

·To 70% των πασχόντων συνεχίζουν χωρίς καθημερινή λήψη φαρμάκων και χωρίς συμπτώματα πέντε χρόνια μετά την επέμβαση.

·To 75% των πασχόντων είχε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του, στην ικανοποίηση και μείωση ή εξάλειψη των συμπτωμάτων του καψίματος πίσω από το στέρνο.

«Η νέα επαναστατική μέθοδος GERDXπροσφέρει στους ασθενείς χωρίς μεγάλη διαφραγματοκήλη ανατομική αποκατάσταση των αιτιών της παλινδρόμησης και το κυριότερο προσφέρει ξανά τη δυνατότητα στους πάσχοντες να απολαύσουν τη ζωή τους χωρίς περιορισμούς, σταματώντας οριστικά τις καούρες. Οι επιπλοκές της μεθόδου αυτής είναι ήπιες και παροδικές . Τέλος απευθύνεται και σε σημαντική μερίδα ασθενών με εξωοισοφαγική συμπτωματολογία που η θεραπεία τους απαιτεί διακοπή του φαινομένου της παλινδρόμησης και όχι απλά της απουσίας οξέος στο παλινδρομούν περιεχόμενο, αυτό δηλαδή που επιτυγχάνεται με τα φάρμακα».

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η βασική διαφορά από τις συμβατικές ανοικτές και λαπαροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις είναι ότι η μέθοδος GERDX πραγματοποιείται από το στόμα χωρίς χειρουργική τομή. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά, και 24 ώρες μετά ο πάσχοντας μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μέθοδος GERDX είναι :

·Δεν απαιτεί εξωτερικές τομές – Δεν προκαλεί ουλές.

·Δεν απαιτεί τομή ιστών και αγγείων και δεν αλλοιώνει την φυσιολογική ανατομία

·Επιτρέπει οποιαδήποτε άλλη επαναληπτική επέμβαση ή αναθεώρηση στο μέλλον.

·Μπορεί να εφαρμοσθεί σε πολύ περισσότερους πάσχοντες καθώς είναι ασφαλέστερη και πολύ λιγότερο επεμβατική.

Πηγή:novinium.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…