dimarxerio-copy

Μπαλάκι οι ευθύνες για την μη ίδρυση ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στα Τρίκαλα, με τον Δήμο Τρικκαίων να επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, απαντώντας σε πρόσφατη επιστολή της Διευθύντριας Ελένης Αναστασοπούλου, αλλά και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Με τίτλο “η αλήθεια για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Τρικάλων”, η δημοτική αρχή Τρικάλων -μέσω του Γραφείου Τύπου- επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου πως η Περιφερειακή Διευθύντρια και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (Βάσω Κάκλα) “μάλλον πρέπει πρώτα να κάνουν την αυτοκριτική τους και τουλάχιστον να παραδεχθούν πως, είτε δεν ήθελαν να ιδρυθεί το ΤΕΕ στα Τρίκαλα ευνοώντας άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, είτε δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή – είτε και τα δύο μαζί, σενάριο που φαντάζει και το πιο πιθανό…”.

“Είναι άραγε τόσο δύσκολο να πει κάποιος την αλήθεια; Να αναλάβει τις ευθύνες του; Να πει ότι έσφαλε; Μάλλον ναι…”, διερωτάται –και απαντά ταυτόχρονα- ο Δήμος Τρικκαίων, προσθέτοντας ότι “είναι πολύ πιο εύκολο να απαντήσει με μισόλογα και να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες”, απευθυνόμενος στη Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας”, στην οποία και επιρρίπτει “αποτυχία-επιθυμία και προσωπική επιλογή να μην ιδρυθεί ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στα Τρίκαλα”.

Η τελευταία είχε εγκαλέσει τον Δήμο Τρικκαίων για τη μη συμπλήρωση συγκεκριμένου υποδείγματος εγγράφου, με το οποίο ο Δήμος δεχόταν να αναλάβει τη δαπάνη, τόσο για την ίδρυση του σχολείου, όσο και για τα τμήματα ένταξης.

Στο παραπάνω, ο Δήμος Τρικκαίων απαντά πως “το υπόδειγμα αυτό δεν στάλθηκε ποτέ, ούτε το ζήτησαν ποτέ από τον Δήμο”, ενώ από τις βολές της δημοτικής αρχής δεν ξεφεύγει και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, για την οποία -μαζί με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης- τονίζει με έμφαση πως “δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν επιμελώς σχετική εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας, η οποία ποτέ και από κανέναν δεν κοινοποιήθηκε στον Δήμο”.

“Αν το είχαν κάνει, θα είχε ζητηθεί, τόσο η επικαιροποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η ανάληψη της δαπάνης με ειδικού τύπου έγγραφο. Και αν ο φόρτος εργασίας δεν επέτρεψε στις δύο υπεύθυνες για την Εκπαίδευση να διαβάσουν την εγκύκλιο, παρ’ ότι το θέμα ήταν τόσο σοβαρό και ευαίσθητο, ας την έστελναν στον Δήμο, για να πράξει τα δέοντα. Ούτε όμως αυτό συνέβη…”, καταλήγει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου του Δήμου.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023…

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών Καταβάλλονται, σήμερα,…