rizoma

Την πρώτη ενημερωτική ημερίδα για τις ιαματικές πηγές Ριζώματος διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού πόρου της περιοχής αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5.45 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ριζώματος, με τη συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, του θερμαλισμού, της ευεξίας και της ιατρικής αποκατάστασης.

Τίτλος της ημερίδας, η οποία είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη, φορέα ή επενδυτή, είναι “Ιαματικός Πόρος Ριζώματος: Η αναπτυξιακή πρόκληση της περιοχής”.

Στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται οι Μιχάλης Πουλτσίδης, Δρ. Γεωλόγος-Γεωφυσικός (“Το ιαματικό δυναμικό του Ριζώματος και της ευρύτερης περιοχής”), Μάρκος Δανάς, (Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΠΕ, Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού (“Ο Ελληνικός Τουρισμός Υγείας – Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές”, Ανδρομάχη Τσιώρα, Πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια ΑΤΕΙΘ (“Αναπνευστική φυσικοθεραπεία και κινησιοθεραπεία στα Ιαματικά Λουτρά – Επιδράσεις στον οργανισμό”), Νικολέτα Σταυράκη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (“Οι ευεργετικές δράσεις της Ποσιθεραπείας”) και Στέργιος Καραμαλής, Ιδρυτής Biactive (“Ευεξία και Θερμαλισμός”).

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…