apousies copy

Για το θέμα προϊδέασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών», είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι το νέο σύστημα «θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν μια άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών τους, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους που είναι το διδακτικό».

Στο θέμα αυτό θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, ανάμεσα σε άλλα, ποιοι θα καταγράφουν σε καθημερινή βάση τις απουσίες των μαθητών στο ηλεκτρονικό σύστημα; Ως γνωστόν στα σχολεία δεν υπάρχουν γραμματείες – διοικητικό προσωπικό. Πως λοιπόν το λεγόμενο «ηλεκτρονικό» απουσιολόγιο θα βοηθά «τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους που είναι το διδακτικό»; Όταν μάλιστα η καταγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα των απουσιών σε καθημερινή βάση προϋποθέτει εργασία μετά το τέλος της σχολικής μέρας.

Πηγή:alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…