Ergatiko Kentro Triaklwn

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και νέοι

Πέρασαν 131 χρόνια από την 1η ΜΑΗ του 1886, στο Σικάγο.

Σ΄ αυτά τα 131 χρόνια ότι κατακτήσαμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας ήταν αποτέλεσμα αγώνα ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Βρισκόμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τους αγώνες τους για ένα κόσμο ειρηνικό, πιο δίκαιο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Βρισκόμαστε εδώ, να τιμήσουμε μια μεγάλη μέρα για τον εργαζόμενο.
Μια ημέρα τιμής και μνήμης στους αγώνες του.
Μια ημέρα που πιο επίκαιρα από ποτέ, στη σημερινή Ελλάδα μας υπενθυμίζει πως:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ

ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!

Συνάδελφοι όσες θυσίες και αν κάνουμε θα μας ζητούν ακόμα περισσότερες!

Είναι ένας φαύλος κύκλος που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο.

Η Κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των «αγορών», των Δανειστών .

Με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δίνοντας τη χαριστική βολή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις όλοι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να περιμένουμε τις χειρότερες μέρες, και τα ακόμα πιο άδικα και σκληρά μέτρα.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

             ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ και δίνουμε ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ για την ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ,για το αυτονόητο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ζ Η Τ Ω    Η  Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Η   Π Ρ Ω Τ Ο Μ Α Γ Ι Α

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ, σε προετοιμασία με την Εθνική, ενόψει του Πανευρωπαϊκού

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ κλήθηκαν σε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, ενόψει του Παν…