agrotes

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φέρονται οι αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι εμφανίζονται προβληματισμένοι εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας που απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή των αγροτών στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Γεωτεχνικής Σχολής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας, «στη σύσκεψη μπορούν μέρος όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα σε ποιο μπλόκο συμμετείχαν στο παρελθόν και ανεξαρτήτως πως βλέπει ο καθένας τα πράγματα. Τα προβλήματα μας είναι κοινά και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».

Είναι φανερό ότι οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, σημείωσε ο κ. Μαρούδας, υπενθυμίζοντας, πως, «ότι κερδίσαμε πέρυσι, το κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες μας».
Η πρόταση που θα κατατεθεί το Σάββατο στην πανελλαδική σύσκεψη θα αφορά τη δημιουργία μπλόκων στις εθνικές οδούς, αμέσως μετά τις γιορτές.

Απομένει η πρόταση για έξοδο των τρακτέρ να συζητηθεί και να καθοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων που θα ακουμπά, το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής.

Στο μεταξύ η «προθέρμανση» των αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες με τα επαρχιακά συλλαλητήρια, σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φάρσαλα και ολοκληρώνεται, σε επίπεδο Θεσσαλίας, με το αυριανό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία της Αγιάς, επεσήμανε, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας που κάλεσε τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στη διαμαρτυρία σχετικά με τις αποζημιώσεις των ΕΛΓΑ από τον παγετό της 26ης Μαρτίου που μείωσε την παραγωγή στις δενδροκαλλιέργειες (μήλα, κεράσια) σε ποσοστό που αγγίζει το 70 με 80%.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών τα στελέχη της ΕΟΑΣΝΛ θα συνεχίσουν τις περιοδείες και συσκέψεις σε διάφορες περιοχές του νομού, ώστε «μετά τις γιορτές να στήσουμε μπλόκα» υπογράμμισε τόσο ο κ. Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτζής.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…