IMG_1453

Εργασίες ανατροφοδότησης με επιπλέον νερό, κατά της ξηρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες, άρχισαν να εκτελούνται στη Λίμνη του Αγ. Βησσαρίωνα.

Η λιμνούλα του Αγ. Βησσαρίωνα, που κατασκευάστηκε το 2007 & αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι» ΄όχι μόνο για την τοπική Κοινότητα, αλλά & για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης, αντιμετωπίζει πρόβλημα πτώσης της στάθμης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες & έτσι ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιώργος Τριχιάς, αφουγκραζόμενος & την επιθυμία των κατοίκων, αποφάσισε να δώσει οριστική λύση στο όλο θέμα.

Από πέρυσι ακόμα ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ο Αντ/ρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα, να τους δοθεί σωλήνας τύπου F 90 500 μέτρων, που θα συνδέει την δεξαμενή στη θέση «Καλιντρούμια» με την άλλη που βρίσκεται στη θέση «Βαρκά» & θα τροφοδοτεί τη λίμνη με νερό, όταν αυτό επιβάλλεται, καθώς το νερό της δεξαμενής στη θέση «Βαρκά» δεν επαρκεί.

Στην όλη προσπάθεια ανταποκρίθηκε & η ΔΕΥΑΠ, η οποία συνεπικουρεί στο όλο εγχείρημα με προσωπικό & μηχάνημά της, για άνοιγμα χάνδακος, στον οποίο θα τοποθετηθεί υπογείως ο σωλήνας τροφοδότησης. Εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της σημερινής ημέρας. Το νερό από τη δεξαμενή στα «Καλιντρούμια θα αποστέλλεται στη λίμνη με μοτέρ.

Μία σημαντική κίνηση της Κοινοτικής Αρχής & δη του προέδρου κυρίου Τριχιά, καθώς η ανάπλαση της περιοχής με σύμμαχο το «υγρό» στοιχείο, είναι σίγουρο ότι θα δώσει ζωντάνια στην περιοχή, αφού από τώρα είναι διαπιστωμένο κάτι τέτοιο, μιας & αρκετός κόσμος επισκέπτεται καθημερινά τη λίμνη για χαλάρωση & αναψυχή.

Να πούμε πως από την πρώτη μέρα που κατασκευάστηκε, η λιμνούλα του Αγ. Βησσαρίωνα φιλοξενεί υδρόβιο πληθυσμό & στον βυθό της & στην επιφάνειά της, κάνοντάς την πιο ελκυστική, για τους λάτρεις της φύσης & του υγρού στοιχείου. Γόνοι κυπρίνου που εγκαταστάθηκαν εκεί, έγιναν ένα με τη λίμνη, πολλαπλασιάστηκαν & η αποικία τους σήμερα είναι υγιής & πολυπληθής, ενώ στα νερά της φιλοξενείται επίσης & πληθυσμός χηνών, δίνοντας μια άλλη, άγρια εικόνα, εναρμονισμένη πλήρως με την γενικότερη φυσική & μοναδική ομορφιά του Κόζιακα.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να βρείτε λίγο χρόνο & να επισκεφθείτε τη λιμνούλα του Αγ. Βησσαρίωνα, βλέποντας & θαυμάζοντας από κοντά την μοναδικότητά της. Μην ξεχάσετε μόνο να πάρετε & το κάτιτί σας, για τις όμορφες χήνες της. Θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα!!!

Η «Πρωτομαγιά» είναι κοντά…Αδράξτε την ευκαιρία!!!

proedros

IMG_1451 IMG_1452 IMG_1455 IMG_1456 IMG_1457 IMG_1458 IMG_1459

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…