hmerida Arxiki

Επιτυχημένη & υψηλών προδιαγραφών η Ημερίδα με θέμα: «Η Επικαιρότητα και η Σημασία της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας», μέσω της οποίας αναλύθηκε η σημασία & ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πύλης & συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας & τον Δήμο Πύλης.

Η χθεσινή Ημερίδα είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που συμμετέχουν στην Τοπική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση & να αναδείξει τον ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο επίπεδο υγείας του πληθυσμού σήμερα.

Αναλύθηκαν ειδικά θέματα για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της ΠΦΥ,  που είναι καθοριστικός για την οικονομική αποδοτικότητα γενικότερα του συστήματος υγείας, καθώς και για την ικανοποίηση των πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ακόμη, αναλύθηκε η έννοια της υγείας και των υπηρεσιών υγείας και θίχτηκε η σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τα συστήματα υγείας σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Alma-Ata. Παρουσιάστηκε το οργανωτικό, λειτουργικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΠΦΥ σε άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Επίσης, με την βοήθεια διαφανειών, παρουσιάστηκε η ιστορική εξέλιξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα κυρίως από την ίδρυση του ΕΣΥ έως σήμερα, ο τρόπος οργάνωσης, λειτουργίας και χρηματοδότησής της, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας αυτός.

Κατά την χθεσινή ημερίδα & από την θέση του προεδρείου ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας & ο Δ/τής του Κ.Υ. Πύλης κ. Μιχ. Βενιζέλος, καλωσόρισαν τον κόσμο & τους εκλεκτούς τους καλεσμένους, ευχαριστώντας τους παράλληλα, που με την παρουσία & συνδρομή τους, συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να πραγματοποιηθεί μια τόσο σημαντική εκδήλωση στον Δ. Πύλης.

Κατόπιν & από το Βήμα ο κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο θέμα: «Οι νέες τεχνολογίες στην ανάπτυξη της ΠΦΥ στην Κοινότητα και το Δήμο»,

ο κ. Γεώργιος Κωτσός, Δήμαρχος Μουζακίου & Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο θέμα: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκηση στην ΠΦΥ».

ο κ. Μιχάλης Βενιζέλος, Δ/τής Κ.Υ. Πύλης στο θέμα: «Η αναγκαιότητα υποστήριξης της ΠΦΥ»,

ο κ. Κων/νος Αθανασάκης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΣΔΥ, Τομέας Οικονομικών της Υγείας, στο θέμα: «Αξιολόγηση και προτεραιοποίηση των αναγκών υγείας και ιατρικής περίθαλψης στη Θεσσαλία»,

ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Αντ/ρχης Τρικάλων στο θέμα: «Η Περιφέρεια και ο ρόλος της στην ΠΦΥ»

& ο κ. Ιωάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΣΔΥ, Τομέας Οικονομικών Υγείας, στο θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Διαρθρωτικές αλλαγές και υγειονομική ανάπτυξη».

Ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με τελευταίο τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων & συντονιστή του κυβερνητικού έργου στον τομέα Υγείας, ο οποίος αναφέρθηκε συνολικά στον ρόλο & την σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς & στις προοπτικές αναβάθμισής του για ποιοτικότερη προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες.

Με το πέρας των ομιλιών ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, προσέφερε στους κ.κ. Αθανασάκη & Κυριόπουλο από ένα βιβλίο με την ιστορία της Πύλης, για να ακολουθήσει παράθεση δείπνου σε γνωστή ταβέρνα της Πύλης.

Κατά την χθεσινή Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο, παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας & της ηγεσίας του κλήρου, καθώς & εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου του Νομού.

 


DSCN0001

DSCN0002

DSCN0003

DSCN0005

DSCN0007

DSCN9984

DSCN9985

DSCN9986

DSCN9987

DSCN9988

DSCN9990

DSCN9991

DSCN9992

DSCN9993

DSCN9994

DSCN9995

DSCN9996

DSCN9997

DSCN9998

hmerida (2)

hmerida (4)

hmerida (5)

hmerida (6)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…