Μαράβας 2 copy

Άμεσα κινητοποιήθηκε μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο οποίος με επιστολή του, τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητάει άμεσα να αποζημειωθούν οι αγρότες που επλήγησαν…

«Κύριε Υπουργέ,

           Ο Δήμος μας, -την 28η Ιουνίου -,  έχει πληγεί από ακραίο φαινόμενο χαλαζόπτωσης, που διήρκεσε ούτε μισή περίπου ώρα, αλλά άφησε πίσω του τεράστιες ζημιές στις πεδινές Τοπικές Κοινότητες.

Στις Τοπικές Κοινότητες των Γόμφων, της Λυγαριάς, του Παλαιομοναστήρου, του Αγίου Βησσαρίωνα, της Πύλης, του Ελευθεροχωρίου, της Φήκης, της Φιλύρας, της Πιαλείας, η εικόνα που επικρατεί είναι εικόνα καταστροφής.

Οι αγρότες βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση. Καλαμπόκια – βαμβάκι τριφύλλι- αμπέλια – δενδρώδεις καλλιέργειες – οπωροκηπευτικά έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς έγιναν «φύλλο και φτερό», με αμφίβολη ακόμα και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Είναι αναγκαιότητα ΑΜΕΣΑ να κινητοποιηθούν οι Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, εν ανάγκη, να αναστείλουν προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και να βγουν  στις πληγείσες περιουσίες.

Είναι ανάγκη να προβείτε:

Σε άμεσες, δίκαιες και εξατομικευμένες εκτιμήσεις σε όλες τις καλλιέργειες.

Σε γρήγορες και γενναίες αποζημιώσεις.

Ειδικά για την καλλιέργεια του βαμβακιού, να ληφθεί ειδική πρόνοια ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να εξαιρεθούν από το πλαφόν παραγωγής και να εισπράξουν στο ακέραιο την συνδεδεμένη ενίσχυση. Ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή πρέπει να δοθεί στους ελέγχους Τηλεπισκόπησης των ζημιωμένων εκτάσεων, οι οποίες λόγω της προκληθείσης ζημιάς δεν θα παρουσιάζουν στις δορυφορικές φωτογραφίες την τυπική για την εποχή εικόνα βαμβακοκαλλιέργειας.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου έχουν από την πλευρά τους δρομολογήσει τις ενέργειες που χρειάζονται.

Παρακαλούμε τις δικές σας ενέργειες».

Ο Δήμαρχος Πύλης 

Κωνσταντίνος Μαράβας

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…