IMG_1706 Arxiki

Το «Κελάρι Περγαντή» & τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου αυτού επισκέφθηκαν οι μαθητές της πρώτης Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Κιάτου, σήμερα Παρασκευή 28/4.

Η επίσκεψη εντάσσετο στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος, που αφορούσε την άμπελο, με δύο συναφή αντικείμενα: “Η άμπελος & η πολιτιστική της διάσταση» & «Η ιστορία της αμπέλου & η σταφιδική κρίση».

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης «Κελάρι Περγαντή», κ. Αχιλλέας Περγαντής, ο οποίος αναφέρθηκε εν κατακλείδι στο πώς ξεκίνησε την λειτουργία της η επιχείρηση & στην φιλοσοφία αυτής, σχετικά με την παραγωγή & την διάθεση των προϊόντων κρασιού. Οι μαθητές έμαθαν για τα τέσσερα είδη κρασιού(λευκό, ροζέ, ημίγλυκο & ερυθρό) τα οποία παράγονται από διάφορες ποικιλίες σταφυλιού, που καλλιεργούνται στους αμπελώνες «Περγαντή» & ωριμάζουν στα κελάρια της επιχείρησης, με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο της περιοχής.

Ο κ. Περγαντής αναφέρθηκε επίσης  & στο αποσταγματοποιείο που διαθέτει η επιχείρηση, αξιοποιώντας άλλη μια δυνατότητα της αμπέλου, με προϊόντα που παράγονται από αυτό, όπως το τσίπουρο,(με ή χωρίς γλυκάνισο), την τσικουδιά, το ρακόμελο & το πετιμέζι, αλλά & στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.

Κατόπιν οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους με τα κελάρια, τις δεξαμενές και τα βαρέλια, παίρνοντας παράλληλα αναλυτικές απαντήσεις στις διάφορες απορίες που εξέφραζαν.

Η ξενάγηση των μαθητών στο οινοποιείο-αποσταγματοποιείο της οικογένειας «Περγαντή» και η μύηση στον γοητευτικό κόσμο
του κρασιού και του τσίπουρου διήρκεσε περίπου 45’ λεπτά και κατόπιν επισκέφθηκαν τον χώρο πώλησης «Κελάρι Περγαντή», που διαθέτει η οικογένεια στο κέντρο της Πύλης. 
IMG_1692 IMG_1693 IMG_1694 IMG_1696 IMG_1701 IMG_1702 IMG_1703 IMG_1704 IMG_1705
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

ΑΣΕΠ: Δύο νέοι διαγωνισμοί για μόνιμους – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Πάνω από 870 μόνιμες προσλήψεις ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης Δύο νέους διαγω…