Arxiki

Τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/ίνο Μαράβα επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 24/10 στο γραφείο του στο δημ. Κατάστημα Πύλης στις 11:00πμ, τα μέλη του Προεδρείου του νέου Δ.Σ. του Ταμείου Διοίκησης & Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Ιωάννη Γήτα (Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φ.Π. του ΑΠΘ), τον Δ/ντή κ. Γεώργιο Πανουργιά (Καθηγητής Δασολογίας) & τον κ. Γεώργιο Ρούντο(Δασοπόνος από το Παν/ακό Δάσος Ταξιάρχη – Βραστάμων), συνοδευόμενοι του κ. Νικόλαου Χασάναγα (Δασάρχης Περτουλίου).

Η επίσκεψη, εκτός του εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχε ως σκοπό & την διερεύνηση δυνατοτήτων για προοπτικές συνεργασίας, μεταξύ του «Ταμείου» & του Δήμου, οι οποίες μπορούν να αναδειχθούν μέσα από την πολυλειτουργική Δασοπονία & μια υποδειγματική δασική Διοίκηση.

Στις σκέψεις & στο πλαίσιο λειτουργίας του «Ταμείου», είναι η συνδρομή από πλευράς του, με κοινές ενέργειες & εργαλεία τις καινοτόμες ιδέες & μια σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων, να συνδράμουν οι δύο Οργανισμοί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Άμεσος στόχος επ’ αυτού αποτελεί η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, στόχος ο οποίος θα επιτευχθεί εκ πρώτης με την καλύτερη προώθηση των δυνατοτήτων του «Χιονοδρομικού Κέντρου» Περτουλίου, της εκδήλωσης του Πανελληνίου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων, αλλά & δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον επιστημονικό – εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Παν/κού δάσους Περτουλίου & ως εκ τούτου να διερευνηθεί ο τρόπος προώθησης του «Επιστημονικού» τουρισμού, που βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, να επιτευχθεί επισκεψιμότητα στην περιοχή & ξένων Πανεπιστημίων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποιες μόνο από τις ενέργειες-δράσεις, που από κοινού οι δύο Οργανισμοί(Δήμος & ‘Ταμείο») θα αναλάβουν, για την τουριστική τόνωση & οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

1

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…