apostolou

«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταγραφές και εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε καλλιέργειες λόγω της κακοκαιρίας, ώστε σε χρονικό διάστημα 6-7 μηνών να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες». Αυτό δήλωσε  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, την προηογύμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις σε σχέση με τα ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα με ΠΟΠ που παράγονται στη Μακεδονία, μετά τη τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αποστόλου υποστήριξε, ότι «τα προϊόντα αυτά είναι χαρακτηρισμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι δέσμευσή της ότι τη χρήση της ονομασίας αυτών δεν θα το κάνουν άλλες χώρες πλην της Ελλάδας».

Απο κει και πέρα, πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου «αν υπάρχουν εμπορικές ονομασίες, πρεπει οπωσδήποτε οι ενδιαφερόμενοι να κατοχυρώσουν τις ονομασίες αυτές. Αυτο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, ανεξάρτητα από τη συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν, υπενθυμίζεται και οι απαντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, σε σχετική ερώτηση της ΝΔ, στη βουλή, απάντηση που έφερε στη δημοσιότητα πρώτος ο ΑγροΤύπος.

agrotypos.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…