fragma-copy

Ανησυχία στις τάξεις του Δήμου Πύλης έχει προκαλέσει  απόφαση του κ. Σκουρλέτη, που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια»(μετά τα μέσα του περασμένου Αυγούστου περίπου) να αναθέσει στον Αιμίλιο Κωμοδρόμο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (με χρηματοδότηση από το «Πράσινο» Ταμείο) μελέτη για τη διερεύνηση των συνθηκών ευστάθειας στην περιοχή της Μεσοχώρας και τις συνέπειες της πλήρωσης του φράγματος στο χωριό.

Κίνηση η οποία φαίνεται να τυλίγει, ενδεχομένως, από την αρχή το «κουβάρι» της υπόθεσης του υδροηλεκτρικού φράγματος στην Μεσοχώρα, την ώρα που όλοι στο Δήμο ήταν πεπεισμένοι, πως η συγκεκριμένη υπόθεση είχε δρομολογηθεί & ήταν σε καλό δρόμο, ύστερα κι από την συνάντηση του Μαρτίου, στα γραφεία της Ε.Θε.Μ(Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών) στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε εδώ, πως τέλη του περασμένου Μάρτη είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Πύλης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, παρόντος & του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού αλλά & των κυβερνητικών βουλευτών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών στα γραφεία της Ε.Θε.Μ(Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών) στην Αθήνα, με την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με θέμα τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας.

Κατά την συνάντηση εκείνη υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων για την λειτουργία του υδροηλεκτρικού Σταθμού στη Μεσοχώρα, απ’ όλους τους συμμετέχοντες. Μάλιστα η κα. Χρυσοβελώνη τότε, δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει η ίδια, ώστε να επιτευχθεί άμεσα ραντεβού της αντιπροσωπείας του Δήμου, παρούσας & της Περιφέρειας Θεσσαλίας δια του κ. Αγοραστού, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη, κάτι το οποίο στον Δήμο ακόμη αναμένουν!

Μάλιστα οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές των Τρικάλων, ανέφεραν πως ο κ. Σκουρλέτης τους είχε διαβεβαιώσει, πως σύντομα θα επισκεφτόταν & ο ίδιος το φράγμα στη Μεσοχώρα.

Όχι άδικη λοιπόν η ανησυχία του Δήμου, αφού τίποτα εκ των δύο παραπάνω δεν επετεύχθη, με τον Δήμο τώρα, να εντείνει τις  προσπάθειές του για συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το τοπίο, δίνοντας τέλος σε σενάρια, με αποτελέσματα αντίθετα των αναμενόμενων, αλλά & στην πολύμηνη κωλυσιεργία ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή, τη Θεσσαλία & τη χώρα γενικότερα.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…