OKANA (2)

Άλλη μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας», έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Πύλης, με θέμα:«Μιλώντας για τις εξαρτήσεις».

Η ενημέρωση, η οποία είχε βιωματικό χαρακτήρα(διάλογος, συζήτηση), πραγματοποιήθηκε από την κα Κωνσταντίνα Νταϊλιάνη/Κοινωνική Λειτουργό, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Ν. Τρικάλων, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ.

Η κα Νταϊλιάνη αρχικά ανέλυσε το τί είναι εξάρτηση, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις εξαρτήσεις με τις οποίες έρχονται κοντά τα παιδιά, αναφέροντας τις αιτίες, που δημιουργούν τους  γενεσιουργούς εκείνους παράγοντες, που ωθούν ένα παιδί στη νεανική & εφηβική ηλικία, να εμπλακεί σε μια προβληματική κατάσταση, την κατάχρηση ουσιών, που βλάπτουν την σωματική & ψυχική του υγεία.

Το χαρακτηριστικό της σημερινής εκδήλωσης, ήταν ο βιωματικός τρόπος ενημέρωσης, καθώς, σύμφωνα με την κα Νταϊλιάνη,  η πρόληψη δεν βασίζεται σε έναν απλό & συνήθη τρόπο ενημέρωσης, αλλά σε βαθύτερα πράγματα, όπως είναι η εκπαίδευση της Κοινότητας στο «ΕΥ ΖΗΝ», που αφορά την υγεία γενικότερα, είτε την ψυχική, είτε την σωματική.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο να δοθεί ο λόγος στα παιδιά, να θέσουν τους προβληματισμούς τους, μέσω των οποίων θα αναλυθούν οι αιτίες που τα οδηγούν σε προβληματική συμπεριφορά. Γεγονός για το οποίο δεν ευθύνονται τα ίδια, με τα αίτια να είναι βαθύτερα & εντάσσονται στο κοινωνικό, σχολικό & οικογενειακό πλαίσιο.

Τελικός σκοπός & στόχος λοιπόν της συγκεκριμένης ενημέρωσης, ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά το τί είναι ¨Εξάρτηση», τί είναι αυτό που κρύβεται πίσω από μια «Εξάρτηση», ποιοι είναι οι λόγοι & τα αίτια που οδηγείται κάποιος σ’ αυτήν & πώς θα μπορέσουν να αντισταθούν σε προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα στην καθημερινότητά τους & να πουν «ΟΧΙ!!!»

OKANA (1)

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…