foititria-copy

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «4.1 miles» της Ελληνίδας φοιτήτριας δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέκλεϋ, Δάφνης Μαντζιαράκη, είναι στην δεκάδα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Το «4.1 miles» συμβολίζει την απόσταση που χωρίζει την Λέσβο από τα τουρκικά παράλια και το ντοκιμαντέρ της ελληνίδας φοιτήτριας αφηγείται μια ημέρα από τη ζωή του Μυτιλινιού κυβερνήτη σκάφους του Λιμενικού, του ανθυποπλοίαρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου κατά την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Το σκάφος του Λιμενικού, ΠΛΣ 602 συμμετείχε σε πολλές διασώσεις προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, ανέσυρε όμως και αρκετούς νεκρούς. Στο ντοκιμαντέρ καταγράφονται πολλές δραματικές και συγκλονιστικές στιγμές από τις προσπάθειες τόσο των προσφύγων όσο και των λιμενικών στη Μεσόγειο.

Παράλληλα αποκαλύπτει και μια ιστορία που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, όταν μια γυναίκα, ονόματι Στέλλα, από τη Μόλυβο βοηθούσε τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου στη διάσωση όσων είχαν επιζήσει από το ναυάγιο της Εφταλούς.

Ο κυβερνήτης Κυριάκος Παπαδόπουλος εμπιστεύθηκε στην Στέλλα, μια Αφγανή που ήταν έγκυος στον 8ο μήνα και έψαχνε τον σύζυγό της. Με τη βοήθεια μιας φωτογραφίας που της έδωσε, η Στέλλα εντόπισε λίγο αργότερα τον σύζυγό της Αφγανής και το ζευγάρι, αφού έφυγε στο εξωτερικό, βάφτισε την κόρη του «Στέλλα» προς τιμήν της γυναίκας που τους βοήθησε.

Το ντοκιμαντέρ της Δάφνης Μαντζιαράκη έχει ήδη κερδίσει το φοιτητικό Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών, στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου.

Η δεκάδα από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα των υποψηφιοτήτων είναι η εξής:

«Brillo box (3¢ Off)»

«Close ties»

«Extremis»

«4.1 miles»

«Frame 394»

«Joe’s violin»

«The Mute’s house»

«The other side of home»

«Watani: My homeland»

«The white helmets».

Μπορείτε να δείτε το «4.1 miles» εδώ:

Load More Related Articles
Load More In Διασκέδαση
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…