Σχολείο Αρχική copy

Περιηγήθηκαν  στα Αξιοθέατα των της πόλης των Τρικάλων

Τζήμας Αλέκος  copyΤου Αλέξανδρου Τζήμα.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα, ψυχαγωγική και διδακτική εκδρομή πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Πύλης. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Μπακάση Θεόδωρο, Τασιά  Βασίλειο και Λεπενιώτη  Αλέξανδρο, επισκέφθηκαν το Κουρσούμ Τζαμί, το Αθλητικό Μουσείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη στην πόλη των Τρικάλων.

Η αρχή έγινε με το Τζαμί του Οσμάν Σάχ όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν το μέγεθος του Μνημείου, αλλά και να ενημερωθούν για την ιστορία του.

Παρατήρησαν  δε την γειτονίαση  του με τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και τα Ρωμαϊκά λουτρά (πρώην φυλακές). Στην συνέχεια μετέβησαν στο όμορφο Αθλητικό Μουσείο  και κατανόησαν  μέσα από τις πολλές  φωτογραφίες  τα μετάλλια και τα κύπελλα την πλούσια αθλητική ιστορία του Νομού Τρικάλων. Η τύχη μάλιστα ήταν  μαζί τους αφού στην οδό Καποδιστρίου συνάντησαν τυχαία τον υπεραθλητή ποδηλάτη Στέλιο Βάσκο, ο οποίος τους μίλησε εγκάρδια για την αθλητική πορεία, ενώ παράλληλα τους συμβούλεψε για το μέλλον τους. Αφού φωτογραφήθηκαν μαζί του συνέχισαν την επίσκεψή τους στην Βιβλιοθήκη του Δήμου Τρικκαίων και ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Βιβλιοθήκης των δανεισμό των βιβλίων, καθώς και τα οφέλη της Βιβλιογνωσίας. Πολλά παιδιά μάλιστα ενδιαφέρθηκαν ώστε να γίνουν μέλη της.

Βοηθούμενοι από την ανοιξιάτικη λιακάδα έκαναν μια βόλτα στις όχθες του Ληθαίου,  φωτογράφησαν και φωτογραφήθηκαν στην ανακαινισμένη κεντρική γέφυρα. Ενώ λίγο πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο για τον γυρισμό δοκίμασαν ένα γρήγορο φαγητό σε κεντρικό εστιατόριο. Το μεσημέρι έφτασε και γεμάτοι εικόνες επέστρεψαν στην Πύλη, ευχαριστημένοι που έμαθαν τόσα πολλά χωρίς να ανοίξουν τα βιβλία στην τάξη τους.

Σχολείο  2 copy Σχολείο 1 copy Σχολείο 3 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…