pialia-copy

O Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Τρικάλων Απόστολος Σπαθής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας, διοργανώνουν μονοήμερη εκδρομή-πεζοπορία για εκπαιδευτικούς και φίλους (σύζυγοι και παιδιά δεκτοί), την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις πλαγιές του βουνού Κόζιακα (Κερκέτιο όρος), στην Πιαλεία Τρικάλων.

Σε περίπτωση βροχής ή άλλης αναβολής θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση. 

Σκοπός της εκδρομής είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πιαλείας ως τόπος που διαθέτει πλούσια ιστορική-αρχαιολογική και πολιτιστική παράδοση, βιοποικιλότητα πανίδας και χλωρίδας αλλά και φυσικό κάλλος.

Το πρόγραμμα της εκδρομής-πεζοπορίας :

Ώρα 09:00 π.μ. Άφιξη (…) στο χώρο του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο.

Ώρα 09:00 π.μ. – 10:00 π.μ. Ξενάγηση στο Σχολικό Λαογραφικό Μουσείο από τον δάσκαλο -ιδρυτή του Μουσείου Δημήτριο Παπαγιαννόπουλο.

Ώρα 10:00 π.μ. – 11:30 π.μ. Μετάβαση με τα Ι.Χ. στη θέση «Φτελιάς». Θα γνωρίσουμε γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για το «Παλαιόκαστρο», το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος.

Ώρα 11:30 π.μ. – 01:30 μ.μ. Με οδηγό τον εντόπιο κάτοικο κ. Βασίλειο Ντάκο θα μετακινηθούμε στην τοποθεσία «Αλπίνα», διερχόμενοι από την πλατεία και την εκκλησία του χωριού όπου θα κάνουμε μικρή στάση.

Θα ακολουθήσει πεζοπορία δια μέσου δασικού χωματόδρομου και μονοπατιών όπου έζησε και έδρασε ο Θεός-θνητός Ασκληπιός. Πλησιάζοντας θα αντικρύσουμε το Ρωμαϊκό Κάστρο και το Ρωμαϊκό νεκροταφείο. Με καταπληκτική θέα στον θεσσαλικό κάμπο θα απολαύσουμε τη διαδρομή μας αναπνέοντας φρέσκο και καθαρό αέρα. Θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σε θέματα τοπικής ιστορίας, γεωγραφίας και θα γνωρίσουμε μύθους, θρύλους και παραδόσεις της περιοχής.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο παρατήρησης, διαχωρισμού, συλλογής, χρησιμότητας και αξιοποίησης μανιταριών και βοτάνων, αφού μαζί μας θα έχουμε α) τον Απόστολο Συγγούνα, συνταξιούχο δάσκαλο, μανιταρογνώστη και β) τον Σωκράτη Βασιλάκο, γεωπόνο – βοτανολόγο.

Ώρα 01:30 μ.μ.- 01:45 μ.μ. Επιβίβαση στα Ι.Χ. και αναχώρηση για την ταβέρνα – ψησταριά του κ. Μητσάκη που βρίσκεται στην άκρη του χωριού και σε αρκετό υψόμετρο. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό φαγητό. Ενδεικτικές τιμές: μπριζόλα χοιρινή (4,5€), τυρί και σαλάτα ανά δύο άτομα (2.5€ + 2.5€ ). Το εκλεκτότερο του καταστήματος είναι το ψητό λουκάνικο (με ή χωρίς καλαμάκι).

Η διαδρομή της πεζοπορίας χαρακτηρίζεται ως εύκολης δυσκολίας. Παρόλα αυτά, σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τον ατομικό σας εξοπλισμό (δοχείο με νερό, μπαστούνι, καπέλο, κατάλληλα παπούτσια, κλπ). Οι διοργανωτές θα φροντίσουν ώστε να συνοδεύει τους εκδρομείς σακίδιο πρώτων βοηθειών.

pezoporia-pialeia-copy

Τηλέφωνα επικοινωνίας…
Απόστολος Σπαθής: 6974165101
και Δημ. Παπαγιαννόπουλος: 6997148828

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…