Πρόεδροι ΤΟΕΒ copy

SakisΤου Σάκη Γιώτα.

Τα «πάνω-κάτω» έφερε εισαγγελική απόφαση, η οποία δικαιώνει αγρότη για άρδευση των καλλιεργειών του.

Συγκεκριμένα, προχθές αγρότης από το Παλαιομονάστηρο ζήτησε από το ΤΟΕΒ της περιοχής του νερό για να ποτίσει. Το ΤΟΕΒ όμως διαμέσου του προέδρου του, αρνήθηκε επειδή ο συγκεκριμένος αγρότης είχε στον οργανισμό οφειλές από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο & κάτι τέτοιο ήταν αντίθετο με τις αποφάσεις του ΤΟΕΒ. Ο αγρότης τότε προσέφυγε στην Εισαγγελία Τρικάλων, η οποία τον δικαίωσε, κρίνοντας πως το νερό είναι φυσικό κοινωνικό αγαθό & δεν πρέπει να στερείται από κανέναν.

Μετά την απόφαση αυτή προκλήθηκε αναστάτωση σε όλες τις Διοικήσεις των ΤΟΕΒ του Δήμου, αφού παρόμοιες αποφάσεις για περιπτώσεις οφειλετών, ισχύουν σε όλους τους οργανισμούς. Τα πράγματα τείνουν να γίνουν ένας σύγχρονος «γόρδιος δεσμός», αφού δημιουργούνται θέματα για τα ΤΟΕΒ, για το πώς θα αντιμετωπίσουν από δω & πέρα το θέμα που γεννάται. Τι;; θα πουν στους «καλοπληρωτές», οι οποίοι αισθάνονται, το λιγότερο αδικημένοι, τι;;; σε αυτούς που ήδη είναι σε ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά & πώς θα χειρισθούν οφειλές των οργανισμών απέναντι στη ΔΕΗ, που σε κάποια ΤΟΕΒ αγγίζουν το ύψος ακόμα & των 150.000€.

Έτσι, μετά την  προχθεσινή εισαγγελική απόφαση, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, ευρεία σύσκεψη της πλειοψηφίας των προέδρων των ΤΟΕΒ του Δήμου, στα γραφεία του ΤΟΕΒ Γόμφων, για να βρεθεί λύση, ώστε να «ξεκολλήσει» η υπόθεση από το τέλμα στο οποίο βυθίστηκε & να ξεκινήσει η εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό που αποφασίστηκε, ήταν το όλο θέμα που προέκυψε, να μεταβιβαστεί στους βουλευτές του Νομού, οι οποίοι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή.

Τώρα…Φόβοι υπάρχουν, μήπως από την παραπάνω εισαγγελική απόφαση ανοίξουν οι «ασκοί του Αιόλου», & για το πόσιμο νερό, από οφειλέτες προς τον Δήμο Πύλης, καθώς η ΕΥΔΑΠ, ήδη έχει ξεκινήσει τις διακοπές νερού σε οφειλέτες από τις Δ.Ε. Πειαλείων, Αιθήκων & Πινδαίων & θα συνεχιστούν προς όλες τις Δ.Ε, μιας & φυσικό κοινωνικό αγαθό δεν μπορεί να κριθεί το προς «άρδευσην» , αλλά & το προς «πόσιν»νερό.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τι σημαίνει η νέα πινακίδα που θα αρχίσουμε να βλέπουμε στους δρόμους

Σημαίνοντα ρόλο στον μετριασμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους έχει μια πινακίδ…