topaxtouri-copy

Με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους τους Θεσσαλούς, εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, στο  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014-20.

Πρόκειται για προτάσεις που  υποβλήθηκαν στον 1ο κύκλο της Πρόσκλησης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 με τίτλο «Έργα εξασφάλισης επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού» και αξιολογήθηκαν θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Και τα δύο έργα εντάχθηκαν στον Άξονα 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του ΠΕΠ Θεσσαλίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Υδρευση οικισμού Αετού του Κ.Δ. Παχτουρίου

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΔΕ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ Κ.Δ. ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ 201.626,02 €  

162.601,63 €

162.601,63 €

 

Το έργο αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αετού της Τ.Κ. Παχτουρίου του Δήμου Πύλης.

Στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Αετού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις λόγω :

α) Της παλαιότητας του δικτύου

β) Της επιφανειακότητας του υφιστάμενου δικτύου (εξωτερικός αγωγός και όχι υπόγειος)

γ) Της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς Πηγής – Δεξαμενής και των ισχυρών πιέσεων που αυτή προκαλεί στο δίκτυο λόγω έλλειψης πιεζοθραυστικών φρεατίων (φρεατίων ελέγχου)

δ) Του ορεινού χαρακτήρα της περιοχής μελέτης που δυσχεραίνει το πρόβλημα, αφού εξ’ αιτίας των απότομων κλίσεων παρατηρούνται πτώσεις πετρών και υλικών που κάνουν τον εξωτερικό αγωγό πιο επιρρεπή σε θραύσεις.

Από συνδυασμό των παραπάνω προκύπτει ότι το δίκτυο κατά τα έτη λειτουργίας του παρουσιάζει αρκετές αστοχίες (θραύσεις αγωγών σε πολλά σημεία), οι οποίες αντιμετωπίζονταν με σημειακές παρεμβάσεις, που το καθιστούσαν όμως όλο και πιο ευάλωτο στην καταπόνηση του καθώς δεν έδιναν οριστική λύση στο πρόβλημα αλλά προσωρινή.

Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από την αυξημένη ζήτηση για νερό ύδρευσης κατά τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία η σημερινή παροχή δεν καλύπτει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά την περίοδο αιχμής προστριβές μεταξύ των κατοίκων για τη διεκδίκηση του νερού. Επίσης, αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού από διαρροές του δικτύου.

  

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Νεραϊδοχωρίου

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΔΕ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ 262.113,82 €  

193.682,86 €

193.682,86 €

 

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Νεραϊδοχωρίου του Δήμου Πύλης, εντός του οικισμού. Με την παρούσα θα γίνει αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από την αυξημένη ζήτηση για νερό ύδρευσης κατά του εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στο άνω τμήμα του οικισμού που πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα επάρκειας του νερού λόγω του υπάρχοντος ακτινικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει διαχωρισμός άνω και κάτω δικτύου και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα υδατικής επάρκειας αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού από διαρροές του δικτύου και η κάθε περιοχή θα υδροδοτείται κατευθείαν από τη Δεξαμενή χωρίς να επηρεάζει η μία την άλλη.

Επομένως θεωρείται άμεση ανάγκη η εκτέλεσης του μελετώμενου έργου που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παροχής του νερού, την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και τη βελτιστοποίηση των συνθηκών υγιεινής του δικτύου.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…