arxiki-1644-copy

Νέο «Πυρήνα Προσαρμογής Φτερωτών Θηραμάτων», απέκτησαν οι κυνηγοί του Δήμου Πύλης, ο οποίος εγκαινιάστηκε χθες Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 από τον Πρόεδρο της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Ευάγγελο Μπαλατσό, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κώστα Μαράβα.

Ο νέος Πυρήνας κατασκευάστηκε στην Λυγαριά & στη θέση «Κοντοκλάρι», από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας, στα πλαίσια των φιλοθηραματικών της δράσεων, δαπάνης 20.000€. Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πύλης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο συγκεκριμένος Πυρήνας, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 100 φασιανούς & μελλοντικά θα ενισχυθεί & με άλλα θηράματα, όπως ορτύκια & πεδινή πέρδικα, με σκοπό τον θηραματικό εμπλουτισμό της περιοχής στα όρια δικαιοδοσίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης. Τα θηράματα θα φιλοξενούνται στον Πυρήνα & θα απελευθερώνονται τουλάχιστον έναν μήνα πριν την επίσημη έναρξη κυνηγιού για το κάθε είδος.

Μετά το πέρας του αγιασμού από τον πατήρ Νεκτάριο Τσιώκο, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Δημ. Λαμπρογεώργος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παραχώρηση του χώρου, καθώς & την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής Αρχής στον Σύλλογο, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσό για την δαπάνη κατασκευής του Πυρήνα, καθώς & όλους όσοι είναι κοντά & βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τον Σύλλογο.

Ο Δήμαρχος κ. Μαράβας από πλευράς συνεχάρη τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης & την Κυν. Ομοσπονδία Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς & την πρόεδρο & το τοπικό Δ.Σ/ Λυγαριάς που συμφώνησαν στην παραχώρηση του χώρου & τελειώνοντας είπε, πως όπως πάντα ο Δήμος θα είναι κοντά στο Σύλλογο με όποιες δυνατότητες διαθέτει.

Ο κ. Μπαλατσός ευχαρίστησε τον Κυνηγ, Σύλλογο Πύλης για την πρόσκληση, τις εμπλεκόμενες αρχές γύρω από την θήρα, ιδιαίτερα δε την δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του χώρου, ευχόμενος αυτό το έργο να το χαρούν όλοι & να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, ώστε να αποδώσει καρπούς.

Εκτός από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Δημ. Λαμπρογεώργο, τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Ευαγγ. Μπαλατσό, στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν & ο δημ. Σύμβουλος κ. Βασ. Αναγνώστου, η Προϊσταμένη του Τμ/τος Προστασίας της Δ/νσης Δασών & αναπληρώτρια του Δ/ντή Δασών κα Σταυρούλα Μωυσιάδου, ο Δασάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Κουλουκούρης, ο επόπτης Θήρας κ. Δημ. Καλόγηρος, η δασολόγος της Ομοσπονδίας κα Γιούλη Στεργιοπούλου, η πρόεδρος της Τ.Κ. Λυγαριάς κα Μαρία Παπαϊωάννου, ο αντ/δρος του Κυν. Συλλόγου Πύλης κ. Στέλιος Παπασπύρος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Σταρίδας, καθώς & μέλη του Κυνηγ. Συλλόγου Πύλης.

 

 

img_1647-copy img_1650-copy img_1649-copy img_1648-copy img_1653-copy img_1629-copy img_1630-copy img_1635-copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τιμά την «Γιορτή της Μητέρας», ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα  ‘Το Δούσικο’, σας προσκαλεί την Κυριακή …