diakrisi-1-arxiki

Δύο μεγάλες διακρίσεις για το ερευνητικό πρόγραμμα «ΑΙΘΗΚΟΣ», που έλαβε χώρα στον Δήμο Πύλης & αφορούσε στην  πιλοτική δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης για την Ανάπτυξη & Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – Κ.Ε. (Social Entrepreneurship), σε Πληθυσμούς Ορεινών Περιοχών.

Τις επιστημονικές εργασίες στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «ΑΙΘΗΚΟΣ», παρουσίασαν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικών Επιστημών(«2nd Los Angeles International Business and Social Science Research Conference») οι κ.κ. Δρ. Τρίγκας Μάριος – Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ., Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος – Επιστημονικός Υπεύθυνος & Δρ. Παπαδόπουλος Ιωάννης – Καθηγητής, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, αποσπώντας δύο διακρίσεις (Best Innovative Paper Awards).

 diakrisi-2 diakrisi-3

 

  

Εδώ να θυμίσουμε πως το ερευνητικό πρόγραμμα «ΑΙΘΗΚΟΣ»,  ξεκίνησε στο Δήμο Πύλης, τον Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2016. Υπήρξε ένα καινοτόμο έργο προώθησης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στα ορεινά του Δήμου Πύλης, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009 – 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Ακαδημαϊκή Έρευνα στους τομείς προτεραιότητας «Διαφορετικότητα, ανισότητες και κοινωνική ενσωμάτωση».

Το έργο αφορούσε στην πιλοτική δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης Για Την Ανάπτυξη Και Προώθηση Της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Πληθυσμούς Ορεινών Περιοχών του Δήμου Πύλης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα κανάλια πρόσβασης στην αγορά εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη με υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και περιοχές.

Μέσα στα  πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών της ερευνητικής ομάδας στο Όσλο της Νορβηγίας & στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ξύλου Treteknisk, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους Νορβηγούς εταίρους του έργου.

Έλαβε χώρα ημερίδα στο Πολιτιστικό κέντρο του Δ. Πύλης, καταρτίστηκαν ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώθηκαν από τους κατοίκους των περιοχών που αφορούσε  & κατόπιν αναλύθηκαν από την ερευνητική ομάδα.

Διοργανώθηκε σεμινάριο από 1-12 Ιουλίου 2016 με σκοπό την καλλιέργεια της καινοτόμου επιχειρηματικής κουλτούρας στους κατοίκους και επιχειρηματίες των ορεινών περιοχών, στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας, σε τομείς που είναι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τη περιοχής, όπως: τα δάση, ο ορεινός τουρισμός, η κτηνοτροφία, η γεωργία, κ.ά., με θεματικές ενότητες την: Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, ορεινός τουρισμός, παραγωγή δασικών προϊόντων, παραγωγή και πιστοποίηση τοπικών/παραδοσιακών τροφίμων, κτηνοτροφία και ορεινές περιοχές, σύγχρονο και αποτελεσματικό μάρκετινγκ προϊόντων και υπηρεσιών, με εισηγητές  καταξιωμένους επιστήμονες από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Ο κύκλοι των μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλης και πιο συγκεκριμένα, στην πόλη της Πύλης και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ελάτης, Περτουλίου, Νεραϊδοχωρίου και Στουρναραιϊκων.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…