agriogourouno-1-copy

Του Αλέξανδρου Τζήμα

%cf%84%ce%b6%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%82-copy

 

 

Η νέα σεζόν άρχισε για το κυνήγι στις 20 Αυγούστου με την πέρδικα να έχει τον πρώτο λόγο και οι κυνηγοί σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται σε συναγερμό όπως τόσα χρόνια άλλωστε, ανανεώνοντας τις άδειές τους με σημαντικό αντίτιμο  σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ξεδιπλώνοντας συγχρόνως,  το ακριβοπληρωμένο  χόμπι τους με την όποια προσφορά τους στην Εθνική Οικονομία αλλά και  στην πανίδα και χλωρίδα  με στόχο το θήραμα.

Πέρα από τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κανείς μαζί τους δεν μπορεί να παραβλέψει, την κοινωνική προσφορά στον τουρισμό στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των κυνηγών μελών του Συλλόγου, στοιχεία όμως που έχουν και τις παράπλευρες απώλειες μειονεκτήματα που συμπεριλαμβάνονται σε όλους τους κοινωνικούς  τομείς της ζωής μας.

Με όλα αυτά τα εισαγωγικά όσο αναφορά την κοινωνική δράση των κυνηγών ανά το Πανελλήνιο, είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι η αφορμή μάς δόθηκε την περασμένη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα-ουζερί στην Πύλη, όπου οι κυνηγοί και φίλοι αυτών μέλη οι περισσότεροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης βρέθηκαν σε ένα εορταστικό δείπνο.

Χαρακτηριστικό αυτής της ενδιαφέρουσας ψυχαγωγικής συνάντησης των φίλων κυνηγών, της περιφέρειας Πύλης ζώνη ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, ήταν η έναρξη του κυνηγιού του Αγριογούρουνου την επόμενη Εβδομάδα ,που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς και προσοχής.

Όπως μας γνωστοποίησαν οι  παρόντες κυνηγοί αυτές οι συναντήσεις πριν από την ενεργοποίηση τους, στην κυνηγετική περίοδο ονομάζονται παραδοσιακά «γουρουνοπαρέες» και μέσα από αυτήν την χαρά τους, δεν ξέχασαν να βάλουν τα πλάνα τους για το πού και πώς θα κυνηγήσουν με βασικό στοιχείο την προσοχή τους στην ασφάλεια των κυνηγών.

Η νέα σεζόν πρέπει να κυλήσει με ένα βασικό σύνθημα την απόλυτη ασφάλεια των κυνηγών, με την διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση, ευθύνη των  Δ.Σ. των Συλλόγων ειδικά στο κυνήγι του Αγριογούρουνου.

Καταλήγοντας με την ευχή της καλής κυνηγετικής χρονιάς , με προσοχή στην ασφάλεια.

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Από στις 8:00 η Σύσκεψη Φορέων και Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Η ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά

Το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου  Τρικάλων καλεί σε ευρεία σύσκεψη των Σωματείων Ιδιωτικ…