arxiki-ok

Μία απέραντη λίμνη!!! η περιοχή

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε ως «Κατακλυσμό του Νώε», αυτό που έγινε σήμερα ξημερώματα(γύρω στη 1:30πμ)  Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στο Βαλομάνδρι.

Η συνεχής & έντονη βροχόπτωση των τριών τελευταίων ημερών, στάθηκε ικανή να «φουσκώσει» τον Πηνειό & να «σπάσει» έξω από το Βαλομάνδρι, Τ.Κ. του Δ. Πύλης, στο συνηθισμένο σημείο(απ’ ό,τι λένε οι πρώτες πληροφορίες), κοντά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλο το χωριό.

Οι δρόμοι ποτάμια, ενώ κατακλείστηκαν οι οικίες με το ύψος του νερού, να ξεπερνά το μισό μέτρο. Αρκετός κόσμος εγκλωβίστηκε στα σπίτια του, με σύσσωμο το πυροσβεστικό σώμα να είναι επί ποδός, καθώς & JCB του Δήμου, καθ’ότι ήταν τα μόνα οχήματα που μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με κάποια σχετική ασφάλεια, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων.

Στο χωριό κατέφθασε & κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ, φέρνοντας μαζί της & τρεις βάρκες, ώστε να μπορέσουν με κάποια άνεση, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, να σώσουν τους ανθρώπους.

Οι πληροφορίες, τέτοιες δύσκολες ώρες, μας έρχονταν συγκεχυμένες , μπορούσε κανείς όμως, όντας εκεί, να καταλάβει & διαισθανθεί το μέγεθος της καταστροφής, που θα αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της ημέρας.

Στον Παραπόταμο τώρα, στα όριά του ο Πορταϊκός από την γέφυρα στην είσοδο του χωριού & προς δυτικά. Από την γέφυρα όμως & προς την πλευρά της LA FARM, άρχιζε να «σπάει» & σε συνάρτηση & με τα νερά από το μέρος του Βαλομανδρίου, πού έρεαν προς αυτή την κατεύθυνση,  είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί & η επιχείρηση της LA FARM.

16ok 1ok 2ok 3ok 4ok 5ok 6ok 7ok 8ok 9ok 10ok 11ok 12ok 13ok 14ok 15ok

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…