epithesi-pasok

Ταυτοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (07/11) στα εγκληματολογικά εργαστήρια το όπλο – ταυτότητα της «Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα» που χρησιμοποιήθηκε χθες το βράδυ στην τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του αστυνομικού της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε περισσότερα για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο Cnn.gr.

 Ποια είναι η «Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν χτυπήσει άλλες δύο φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα το πρώτο χτύπημα εναντίον των γραφείων του Κινήματος πριν από τις ευρωεκλογές του 2014, ήταν και η πρώτη εμφάνιση της «Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η δεύτερη επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν αποκλείεται η χτεσινή επίθεση να έχει σχέση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Στη δράση της «Οργάνωσης» συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμα επιθέσεις: Αυτή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου όταν μέλη της είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η ρίψη χειροβομβίδας, στις 9 Οκτωβρίου, στη σκοπιά της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο πριν από τις 20.00, χτες το βράδυ, άγνωστος πλησίασε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν Καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

epithesi pasok2

Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξωστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

epithesi pasok14

Την ώρα εκείνη, έξω από τα γραφεία βρισκόταν ομάδα ανδρών των ΜΑΤ ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου ήταν περίπου 30 άτομα, εργαζόμενοι και στελέχη του κόμματος, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρηστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, oι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καλύφθηκαν στο άκουσμα των πυροβολισμών, μετά και τις συμβουλές των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κτήριο.

epithesi pasok12

Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα και θεωρούν πως οι δράστες ήθελαν νεκρό αστυνομικό ενώ φοβούνται πως θα επαναλάβουν ανάλογη επίθεση.

Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού στο Newsbomb.gr

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών μετά από αυτό το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε πώς οι δράστες στήθηκαν απέναντι από τον σκοπό και πυροβόλησαν εναντίον του.

«Ο αστυνομικός ήταν στο φανάρι της Χαριλάου Τρικούπη, εκεί που φυλάμε συνήθως. Ο δράστης, με γρήγορες κινήσεις έφτασε απέναντι από τον σκοπό. Πρόκειται για πολύ έμπειρο συνάδελφο που κατάλαβε αμέσως τις προθέσεις του δράστη. Αμέσως φώναξε “ΟΠΛΟ” και έπεσε κάτω, ειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό και τους συναδέλφους τους να καλυφθούν».

Μοτοσικλέτα αναζητά η Αστυνομία

Από την Άμεση Δράση αναζητείται μια μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο δράστης και οδηγούσε ένας συνεργός του.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας και συνέλεξαν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

epithesi pasok8

Δήλωση Ν. Τόσκα για την επίθεση

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν, για το περιστατικό.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

cnn.gr,  Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ, σε προετοιμασία με την Εθνική, ενόψει του Πανευρωπαϊκού

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ κλήθηκαν σε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, ενόψει του Παν…