paidiatriki-copy

Στο επίκεντρο της παιδιατρικής κοινότητας και όχι μόνο  βρίσκονται τα Τρίκαλα από χθες Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 9 Οκτώβρη με τη διοργάνωση του 28ουΣυνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας.

Γενικό πλαίσιο του προσεχές συνεδρίου είναι «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ»-Ολιστική προσέγγιση της υγείας παιδιού και εφήβου και συνδιοργανωτές είναι η Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας.

Όπως τονίζει η επικεφαλής της προετοιμασίας του συνεδρίου και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Τρικάλων κα Στεφανία Κωστοπούλου, το εγχείρημα ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο, όταν επιστημονική εργασία της περιοχής βραβεύτηκε στο αντίστοιχο συνέδριο κάτι που έδωσε κίνητρο να καταβληθούν προσπάθειες και το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα.

Τέσσερις μέρες με  εισηγήσεις κορυφαίων επιστημόνων κάθε τομέα που αφορά το παιδί, μεταξύ αυτών και των διακεκριμένων Τρικαλινών γιατρών κ. Χρ. Χάιδο, Αργύρη Ντινόπουλο και πολλών ακόμη.

Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους που θα διασφαλίσουν την βιωματική προσέγγιση σημαντικών θεμάτων γύρω από το παιδί αλλά και την ευκαιρία να συζητηθούν ανοιχτά και διεξοδικά κάθε πτυχή της παιδικής και εφηβικής ζωής.

«Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή για την περιοχή μας. Το πλάνο του συνεδρίου δουλεύεται εδώ και ένα χρόνο για να μπορέσουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να αποκτήσουν μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα σε βασικά θέματα, στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα να εξειδικευτούν και να αποκτήσουν σφαιρική αντίληψη. Και φυσικά, όλα αυτά στα Τρίκαλα που για τέσσερις μέρες θα αποτελέσουν το κέντρο της κοινωνικής παιδιατρικής», τονίζει η κα Στ. Κωστοπούλου.

Όλα αυτά βέβαια σε μια εποχή που το παιδί επωμίζεται σημαντικά το βάρος της κρίσης. «Ιατρικώς, για την περιοχή μας τουλάχιστον, θεωρώ ότι κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε ιατρική μέριμνα.

Αυτό που λείπει πραγματικά είναι οι δομές εκπαίδευσης που συνεχώς λιγοστεύουν για τα άτομα με αναπηρία  με αποτέλεσμα τα παιδιά να εγκλωβίζονται. Αυτό νομίζω είναι η πρόκληση της εποχής μας για την περιοχή μας» συμπληρώνει η επί 25 χρόνια εργαζόμενη για τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας.

«Σταθερός γνώμονας των Συνεδρίων μας είναι η συνδρομή της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη πρωτόβουλων δράσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, που να διασφαλίζουν την ψυχοκοινωνική υγεία του νεαρού πληθυσμού της και τη στερέωση των επιστημονικών και κοινωνικών δομών που μεγιστοποιούν την πανελλήνια προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς» τονίζει σε χαιρετισμό της και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας κα Ελένη Πετρίδου.

Και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή της κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού οι πόροι για το συνέδριο έγινε με τη στήριξη πολλών Τρικαλινών επαγγελματιών.

Το πρόγραμμα του 28ου Συνεδρίου  Κοινωνικής Παιδιατρικής που Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, ξεκίνησε χθες ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ με βιωματικά εργαστήρια και εισηγήσεις.

Σας προσκαλούμε, να συμμετέχετε στις δράσεις του Συνεδρίου που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να συμβάλλουμε  ως τοπική κοινότητα στην επίτευξη του  κοινού στόχου, που είναι η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας του νεαρού πληθυσμού μας, με μεθόδους κοινωνικής ενεργοποίησης και κοινοτικής αλληλεγγύης!

ideesmag.gr

paidiatriki

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…