kynigetikos Pylis

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Σκρέκα Κωνσταντίνο και τους βουλευτές του Νομού κ.κ. Θαν. Λιούτα, Κατερίνα  Παπακώστα και Σ. Παπαδόπουλο, απέστειλε σήμερα το πρωί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να συμπεριλάβει το κυνήγι στις δραστηριότητες εκείνες που έπρεπε να επιβληθεί lockdown.

Παρακάτω αυτούσια η επιστολή διαμαρτυρίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης…

Κ. Υπουργέ και κύριοι βουλευτές του Νομού Τρικάλων,

Γιατί ένα κατεξοχήν μοναδικό σπορ, το ψάρεμα από την ακτή με καλάμι, μπήκε αβασάνιστα και δίχως σκέψη στη λίστα των απαγορεύσεων?

Γιατί απειλείται κύριοι λοιμοξιολόγοι καθώς και ποιον απειλεί ο κυνηγός που τρέχει πίσω από το σκύλο του στο βουνό αποβάλλοντας το άγχος των ημερών?

Ο κυνηγετικός σύλλογος της Πύλης σας παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η πολιτεία μας πρέπει να εξαιρέσει την κυνηγετική δραστηριότητα από το lockdown:

Η άσκηση του κυνηγίου αποτελεί άθληση όπως σαφώς αναγράφεται στον δασικό κώδικα Ν. 86/1960 άρθρο 251 παρ1. Οτιδήποτε άλλο μας παρουσιάζουν κάποιοι Υπουργοί είναι ίσως επειδή αγνοούν τον δασικό κώδικα. Συμπερασματικά η διάκριση εναντίων των κυνηγών αφήνει πολλές αιχμές κατά της κυνηγετικής οικογένειας.

Δε νομίζουμε να πιστεύει κάποιος ότι η άσκηση των κυνηγετικών σκύλων έχει κάποια συμβολή στην εξάπλωση της πανδημίας. Η θήρα κατά κανόνα είναι μοναχική δραστηριότητα μακριά από οικισμούς και κατοικημένους τόπους χωρίς να επηρεάζει τον αστικό ιστό.

Ξεχάσατε το γεγονός της ανάγκης αντιμετώπισης των ασθενειών και συγκεκριμένα της αφρικανικής πανώλης που έχει έρθει εντός των γεωγραφικών ορίων της χώρας μας καθώς και της λύσσας της αλεπούς. Μέχρι λίγο πριν η πολιτεία μας ζητούσε να οργανώσουμε ομάδες για να συνδράμουμε προκειμένου να ελεγχθεί ο αριθμός τους. Οπότε η απόφαση αυτή ή ήταν λάθος ή δεν σας ενδιαφέρει ότι η προσωρινή παύση της θήρας θα φέρει το πρόβλημα στα οικόσιτα ζώα με μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Ξεχάσατε ότι οι αγριόχοιροι έφτασαν μέχρι την Κηφισιά καταφέρνοντας τεράστιες καταστροφές στη γεωργία και στην οικονομία γενικότερα. Άρα οι κυνηγοί επιτελούν κοινωνικό αλλά και υγειονομικό έργο που προφανώς και αυτό το ξεχάσατε.

Δεν ασχοληθήκατε καθόλου για τις αποφάσεις όμορων κρατών με τις οποίες εξαίρεσαν το κυνήγι από τις γενικές απαγορεύσεις.

Παρέβλεψε ο κύριος Χαρδαλιάς ότι πολύ εύκολα μπορούμε να ελεγχθούμε στις μετακινήσεις μας απλά με την επίδειξη της αδείας θήρας, έγγραφο που η ίδια η πολιτεία μας εφοδιάζει.

Ξεχάσατε ότι για την έκδοση της αδείας του ο κάθε κυνηγός πλήρωσε ένα ποσό που συμφωνούσε με την ρυθμιστική. Τώρα τι θα γίνει κύριε Υπουργέ? Θα μας επιστρέψετε πίσω τα χρήματα που αντιστοιχούν στις μέρες κυνηγίου που χάνουμε?

Ξεχάσατε ότι πολλοί κυνηγοί και κυνηγετικοί σύλλογοι είμαστε μέλη της πολιτικής προστασίας. Ο χειμώνας δε είναι προ των Πυλών, αφού ήδη ξεχάσατε τις πρόσφατες πλημύρες αλλά και τις καλοκαιρινές πυρκαγιάς όπου σύσσωμοι οι Έλληνες κυνηγοί ήταν δίπλα στους πληγέντες.

Για τους παραπάνω λοιπόν λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άνευ προηγουμένου αντιμετώπιση της κυνηγετικής οικογένειας με την άστοχη και άδικη απόφασή σας για την μη υπαγωγή μας στις εξαιρέσεις μετακίνησης. Σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση αλλά και την οργή των μελών μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να επανεξετάσετε το θέμα της υπαγωγής μας στις εξαιρέσεις μετακινήσεως, φυσικά με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προβλεπόμενης διαδικασίας {Αποστολή SMS}

Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ…:

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΠΑΝΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΑΡΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΓΚΟΥΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…