maxresdefault

Υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα στο Υπ. Εσωτερικών από τον Δ. Πύλης, μέσω της Τεχνικής του Υπηρεσίας, η μελέτη που αφορά στην διευθέτηση του χειμαρρώδους ρέματος στην Κοινότητα των Καλογήρων, μέσω του «Φιλόφημος Ι».

Με το προτεινόμενο έργο θα γίνει διευθέτηση του χειμαρρώδους ρέματος για την αύξηση της παροχετευτικότητάς, την προστασία της κοίτης (επένδυση και αντιστήριξη πρανών και πυθμένα) και τη ρύθμιση της ροής με κατασκευή αναβαθμών για τη μείωση της κατά μήκος κλίσης και λεκανών καταστροφής ενέργειας για την εκτόνωση της ροής.

Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα μελέτη αποσκοπεί στην κατά χώρο και χρόνο ρύθμιση της κινήσεως των υδάτων του  κλάδου  στην Κοινότητα  Καλογήρων, από τη θέση : «Μεσοχώρι», μέχρι τη θέση «Κοτρώνι», μήκους 110,50m.

Τα προτεινόμενα έργα που θα κατασκευαστούν είναι :

Α) Εγκιβωτισμός του χειμάρρου

  1. B) Φράγμα στερεώσεως της κοίτης

Γ) Πλακοσκεπής οχετός &

Δ) Φυτοκομικά Έργα στα πρανή εκκατέρωθεν του χειμαρρώδους ρεύματος

Με το εν λόγω έργο η ωφελιμότητα που προκύπτει για τους κατοίκους είναι πολύ μεγάλη, διότι έτσι προστατεύεται μέρος του οικιστικού χώρου όπως οικίες, χωράφια, διάφορες άλλες ιδιοκτησίες και κοινόχρηστοι χώροι, κυρίως κατάντη της κεντρικής πλατείας και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Επίσης το έργο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής διότι ο χαρακτήρας του εκτός από προστατευτικός είναι και αναπτυξιακός. Από το εν λόγω έργο ο ωφελούμενος πληθυσμός είναι οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καλογήρων καθώς και οι επισκέπτες της περιοχής που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της τουριστικής περιόδου και του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου.

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…