Dimarxeio-2

Προς υλοποίηση οδεύει το Αθλητικό Κέντρο σε Φήκη & Ελευθεροχώρι, σε έναν χώρο που έχει επιλεχθεί ανάμεσα στις δύο αυτές Κοινότητες του Δ. Πύλης, απόφαση η οποία πάρθηκε ομόφωνα & σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία εκ των τριών άλλων προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Πύλης στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLDLEADER Ν. Τρικάλων, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), Μέτρο 19: Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD / LEADER, μέσω του οποίου δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

Η  μελέτη συντάχθηκε με σκοπό την κατασκευή δύο γηπέδων :

 Α. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 8Χ8 

To γήπεδο θα είναι διαστάσεων 60×30 ενώ ο καθαρός αγωνιστικός χώρος θα είναι   56×28. Το συνολικό μήκος της περίφραξης θα είναι 180m.

Ο χλοτοτάπητας  θα είναι 4ης γενιάς τουλάχιστον, με σταθεροποίηση από άμμο και γέμισμα από κόκκους καουτσούκ και  τρισδιάστατη τρίχα η οποία ανασηκώνεται μόνη της.  Ακόμα θα τοποθετηθούν εστίες ποδοσφαίρου κατασκευασμένες από αλουμίνιο μαζί με τα δίχτυα των τερμάτων , καθώς και πάγκοι αναπληρωματικών από πολυκαρβουνικό κυψελωτό με ανατομικά καθίσματα. Τέλος περιμετρικά του γηπέδου θα τοποθετηθούν 6 πυλώνες φωτισμού , για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου με όλα τα παρελκόμενα.

Β. Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ

Το γήπεδο θα έχει διαστάσεις 32×19 μ. και ο αγωνιστικός χώρος 28×15μ. Θα γίνουν εργασίες εκσκαφής, τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων περιμετρικά του γηπέδου, ενώ θα γίνει ασφαλτόστρωση και επίστρωση του δαπέδου γηπέδου μπάσκετ με ελαστικό ακρυλικό, διαγράμμιση του γηπέδου και τοποθέτηση μπασκετών Ευρωπαικού τύπου.

Το γήπεδο θα ηλεκτροφωτιστεί  με τέσσερα φωτιστικά ύψους 9.00 μ. και 8 λαμπτήρες HQ 400 W.

Θα γίνουν και εργασίες αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

Γ. Περιβάλλον χώρος

Περιμετρικά των δυο γηπέδων θα κατασκευαστεί διάδρομος πεζοπορίας μήκους 400μ και πλάτους 3μ. Θα είναι οριοθετημένος από πρόχυτα κράσπεδα και κατασκευασμένος από κοκκώδες συμπυκνωμένο υλικό τελικού πάχους 0,30μ.

Επίσης θα κατασκευαστεί ένα περίπτερο δίπλα από το γήπεδο, ξύλινο διαστάσεων 3χ6μ. και εμβαδού 18μ2.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από πιστώσεις του προγράμματος «Leader» (Π.Α.Α. 2014-2020). Ο προϋπολογισμός της μελέτης του εν λόγω έργου ανέρχεται στο ποσόν των 300.000,00€, ενώ τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία  θα επιβλέψει και την κατασκευή του.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…