5343cef8ee16931630ffa5a69a881abb

Απεκατεστάθη τελικά χθες σχεδόν πλήρως το τηλεοπτικό σήμα στις ορεινές Κοινότητες του Δ. Πύλης, ύστερα από μια μικρή περίοδο με προβλήματα, τα οποία δημιούργησε κεραυνός κατά την τελευταία κακοκαιρία, ο οποίος & έκαψε τρεις τελικούς ενισχυτές σε αντίστοιχους αναμεταδότες, που δίνουν  τηλεοπτικό σήμα σε περιοχές όπως η Ελάτη, Κοτρώνι, Καλόγηροι Ροπωτό κλπ.

Ο επικεφαλής του συνεργείου συντήρησης & επισκευής που έχει αναλάβει τη συντήρηση των εν λόγω αναμεταδοτών, δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση προς αποκατάσταση της ζημιάς, η οποία δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς την προσπάθειά τους δυσχέραινε εκτός της δυσκολίας να βρεθούν ανταλλακτικά και η συμβατότητα ή μη αυτών, μιας και οι συγκεκριμένοι αναμεταδότες είναι παλιά μοντέλα.

Έτσι οι μόνες περιοχές που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα είναι τμήμα στις Λογγιές κι ένα άλλο στο Ροπωτό, το οποίο θα λάβει τέλος την Πέμπτη το πρωί με την παραλαβή και τοποθέτηση και του τρίτου τελικού ενισχυτή.

Όσον αφορά παρόμοια θέματα στην περιοχή του Γαρδικίου & των όμορων Κοινοτήτων, ο επικεφαλής του συνεργείου επισκευών, δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες το συνεργείο θα μεταβεί στην περιοχή, ώστε ιδίοις όμασι & εκ του σύνεγγυς να γίνει ενδελεχής έλεγχος, ώστε να βρεθεί & αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αναλόγως.

Τον Σεπτέμβριο θα προστεθούν & κανάλια HD, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τους ίδιους αναμεταδότες στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό.

Η δημ. Αρχή σαφώς ικανοποιημένη, από την λύση του προβλήματος και μάλιστα μέσα στα χρονικά όρια που ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας δήλωσε κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, κινείται επίσης και σε μιαν άλλη τροχιά αντιμετώπισης του προβλήματος με το τηλεοπτικό σήμα στα ορεινά, αυτή με την χρήση τηλεοπτικού «πιάτου» του οποίου ο εξοπλισμός  διατίθεται δωρεάν στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών, ασκώντας πιέσεις στην κεντρική εξουσία, αυτή η λύση να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα και για τους υπόλοιπους δηλ. κατοίκους που διαθέτουν οικίες σε αυτές τις περιοχές, κάτι το οποίο ίσχυε επί της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…