romi

Μέχρι σήμερα οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα μέρος της έπαυλης, αλλά αναμένεται να συνεχιστούν

Περίεργα σεξουαλικά «φυλαχτά» βρέθηκαν σε ερείπια ρωμαϊκής έπαυλης ηλικίας 1.900 ετών που ανακαλύφθηκαν στο βόρειο Ισραήλ.

Τα ευρήματά παρουσίασε, σε συνέντευξη τύπου στο Τορόντο, ο καθηγητής Daniel Schowalter, επικεφαλής της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο του Omrit, δήλωσε ότι οι τοίχοι του ήταν καλυμμένοι με νωπογραφίες και έφεραν εικόνες από δένδρα, φυτά, πουλιά, ψάρια και πάπιες.

Ο καθηγητής Schowalter είπε ότι οι έρευνες γίνονται από το Carthage College του Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ για να ανακαλυφθεί σε ποιόν μπορεί να ανήκε αυτή η ρωμαϊκή έπαυλη. «Ισως κατοικείτο από κάποιον Ρωμαίο έπαρχο ή αξιωματούχο ή ίσως να ήταν το σπίτι κάποιου πλουσίου της περιοχής και ο οποίος είχε υιοθετήσει παραδοσιακά ρωμαϊκά μοτίβα για την διακόσμησή του», δήλωσε.

toy_frescoΜέχρι σήμερα οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα μέρος της έπαυλης, αλλά αναμένεται να συνεχιστούν.

Η έπαυλη χτίστηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. Ανάμεσα στα πολυάριθμα ευρήματα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και χάλκινα φυλαχτά σε μορφή φαλλού.

toys6_0Τα φαλλικά αυτά αντικείμενα από χαλκό κατασκευαζόντουσαν κυρίως στην Πομπηία και τα αποκαλούσαν tintinnabula. Ήταν πραγματικά φυλαχτά και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν για να αποφεύγουν το κακό μάτι. Φαλλικές εικόνες και έργα τοποθετούνταν και μπροστά σε εισόδους πόλεων, καθώς και αγαλματίδια του Πριάπου, του θεού της γονιμότητας.

toys2_1

toys4_1

toys5_0

toys3_1

ependitislive.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Με πρωτιά σε ψήφους, Γεν. Γραμματέας στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Τρικάλων, ο Περικλής Βασιλείου

Την προηγούμενη Τετάρτη 24/4/2024 από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Τρικάλων στις…