22-zervas

(foto:ΙΝΤΙΜΕ)

Εκκληση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης της βίλας Πετρίδη στο αμφιλεγόμενο Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. «Γερμανικό Δούρειο ίππο στη Θεσσαλονίκη για την άλωση της ιστορικής μνήμης και τον ενταφιασμό των οφειλών» βλέπει πίσω από την παραχώρηση ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης, Αριστομένης Συγγελάκης.

Η παραχώρηση της βίλας Πετρίδη χωρίς επίκαιρη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και μάλιστα εν μέσω αντιδράσεων και καταγγελιών, παρά τη θερινή ραστώνη της πόλης, έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις. Κι αν κάποιος θα σκεφτόταν ότι την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων είχε «σηκώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ (Μηταφίδης κ.λπ.) κάνει λάθος. Διότι οι επαφές του κ. Συγγελάκη στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες μέρες κατέδειξαν τη δυσφορία σημαντικών ανθρώπων και από τη συντηρητική παράταξη, λόγω του εθνικού και πατριωτικού ενδιαφέροντος που έχει το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, «η υπόθεση πρόκειται να κλιμακωθεί».

Την ώρα που το περιβάλλον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα νιώθει την ενόχληση, σε σημείο που κάποιοι έμμισθοι σύμβουλοί του αντιδρούν σπασμωδικά με χυδαίες διαδικτυακές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του δημάρχου, η οποία ανατρέπει προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που παραχωρούσε τον χώρο στον Δημοτικό Οργανισμό Μουσικής και Χορού, μετά την ανακαίνισή του, κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, το 2014. Εκείνη την απόφαση την είχε τότε ψηφίσει ο δήμαρχος ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα.

Σε έναν από τους πιο μαρτυρικούς δήμους, στη Θεσσαλονίκη του Ολοκαυτώματος και της «Ελευθερίας», της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης στη χώρα, φαίνεται να επικρατούν οι σχεδιασμοί της γερμανικής κυβέρνησης, ώστε μέσω του αμφιλεγόμενου ιδρύματος να «καταπολεμηθούν τα στερεότυπα(!) ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών». Αλήθεια, ξεχνούν κάποιοι την εξολόθρευση της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης, συμφωνώντας να εγκαταστήσουν το ίδρυμα σε απόσταση αναπνοής, αντίκρυ από το υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου ξεκινούσαν τα «τρένα του θανάτου»;

Για την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη έχει παραιτηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ρακκάς της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», διαμαρτυρόμενος γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ και η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει μεθόδευση.

Πηγή: efsyn.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…