Ropoto

Αναρτήθηκε η διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης  κάτω των ορίων, του νόμου 4412/2016, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη,  προσφορά, βάσει της οποίας ο Δ. Πύλης προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό, με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, για την ανάθεση εκπόνησης  της μελέτης  με τίτλο: «Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας  Οικισμού Ροπωτού , Δ. Πύλης».

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην οριοθέτηση της κατολισθήσας περιοχής στον κεντρικό οικισμό του Ροπωτού & θα δώσει στοιχεία σχετικά με την  εξακρίβωση θυλάκων, οι οποίοι μπορούν να κριθούν με απλά λόγια, είτε κατάλληλοι, είτε ακατάλληλοι προς δόμηση ή εξακολούθηση κατοίκησης, λόγω κατολισθητικών φαινομένων.

Όταν ολοκληρωθεί η εν λόγω μελέτη, θα αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία(Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ & Εσωτερικών) προς έκδοση ΚΥΑ(Κοινής Υπουργικής Απόφασης), μέσω της οποίας προβλέπονται & οι ανάλογες, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, αποζημιώσεις.

Ο ανάδοχος του έργου υπολογίζεται να αναδειχθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διενεργηθεί η δημοπράτηση της μελέτης & σε διάστημα 2-3 μηνών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.

Της συγκεκριμένης μελέτης θα ακολουθήσει άλλη Γεωλογική, Περιβαλλοντική & Πολεοδομική μελέτη στη θέση «Αη Λιας», η οποία θέση προβλέπετο & από το ΣΧΟΑΠ Πύλης(13-2-2012, ΦΕΚ 32 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως), ως το σημείο μετεγκατάστασης των πληγέντων του Ροπωτού & των γύρω περιοχών, από κατολισθητικά φαινόμενα.

Μελέτη & αυτή, η οποία θα αποφανθεί, κατά πόσο η νέα περιοχή του «Αη Λια» είναι κατάλληλη γεωλογικά & τι χωρητικές δυνατότητες  διαθέτει, για να ακολουθήσουν κατά σειρά η Περιβαλλοντική & Πολεοδομική μελέτη.

Ακολουθεί  η διακήρυξη του συνοπτικού διαγωνισμού…

 

diakiriksi meletis gia Ropoto

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…