siemens-thumb-large

Επιμένει το υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν φέρει ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τη Siemens.

Το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης επανέλαβε στον ΣΚΑΙ ότι οι μεταφρασμένες στα γερμανικά 1.087 σελίδες του παραπεμπτικού βουλεύματος είχαν σταλεί στην Εισαγγελία από τις 13 Μαΐου.

Σημείωσε ότι το υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και τόνισε ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν θα παραγραφεί στην υπόθεση της Siemens».

Πάντως, δικαστικές πηγές δήλωναν πως το βούλευμα πρέπει ολόκληρο να έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον αλλοδαπό κατηγορούμενο πριν από την έναρξη της δίκης.

Από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε γνωστό πως ο αρμόδιος εισαγγελέας που προσδιορίζει τις δίκες, Ιωάννης Προβατάρης, είχε κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Καράογλου: «Να χυθεί άπλετο φως»

«Να χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση της Siemens» ζήτησε σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, αφού άσκησε κριτική και στις κυβερνήσεις της ΝΔ λέγοντας ότι το θέμα της Siemens έπρεπε να είχε «τρέξει με μεγαλύτερη ταχύτητα», ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών και να βρεθεί τρόπος ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση και να μην μπει στο αρχείο.

Πηγή:news.in.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…