trapeza-aimatos-gomfwn-arxiki

Η –απευκταία – ανάγκη για αίμα όποτε υπάρχει κάποιο συμβάν, δημιουργεί άγχος και αγωνιώδεις εκκλήσεις για να καλυφθεί η ανάγκη. Η πρωτοβουλία για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γόμφων, έρχεται να μετριάσει ή και να εξαλείψει αυτή την αγωνία. Αναμφισβήτητα, η ίδρυση Τράπεζας  Αίματος, είναι άξια συγχαρητηρίων, αλλά κυρίως χρειάζεται την υποστήριξη όλων των Γομφαίων, συνδράμοντας θετικά σ’ αυτή την πρωτοβουλία, να γίνουν μέλη  και να συμμετάσχουν ενεργά στις αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το αίμα, αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό, δεν παράγεται παρά μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για διάφορους λόγους όμως δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να δώσουν αίμα. Στόχος του Συλλόγου είναι να υπάρξει ένας εθελοντής αιμοδότης σε κάθε οικογένεια του χωριού.

Μια μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει στο να σώσει την ζωή περισσοτέρων του ενός ασθενών. Κι αυτό γιατί μια μονάδα αίματος μπορεί να χωριστεί σε επιμέρους συστατικά όπως είναι για παράδειγμα τα ερυθρά κύτταρα και το πλάσμα, τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες πολλών ασθενών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει αίμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανθρώπους.

Έτσι … & με το σύνθημα «Δίνω αίμα, δίνω ζωή», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόμφων διοργανώνει την πρώτη ημέρα αιμοδοσίας την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 & ώρες από: 9:00πμ – 1:00μμ, στο χώρο του ΚΑΠΗ Γόμφων.

trapeza-aimatos-gomfwn

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

No Farmers, no food, no FUTURE – Χωρίς αγρότες, Δεν υπάρχει τροφή, ΔΕΝ υπάρχει μέλλον»

Την πλήρη ανάπτυξη του τίτλου «No Farmers, no food, no FUTURE-Χωρίς αγρότες, Δεν υπάρχει τ…