Kaletsi efi ok

Ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πρώτα ο Άνθρωπος» και επικεφαλής αυτού τον Κώστα Μαράβα, κατέρχεται η κα  Ιφιγένεια (Έφη) Κοτσιώρη – Καλέτση σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου.

Σε δήλωσή του ο νυν Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Κ. Μαράβας δήλωσε για την κα Καλέτση: ««Υποδέχομαι στις τάξεις του συνδυασμού μου την  κ. Έφη Καλέτση. Χαίρομαι γιατί η κοινωνική της δράση μέχρι σήμερα είναι εγγύηση για το αύριο. Για το Παλαιομονάστηρο, για την Δημοτική Ενότητα Γόμφων, για τον Δήμο Πύλης. Την καλωσορίζω και της εύχομαι καλό δρόμο».

Η κα Καλέτση τελείωσε το 1ο  Λύκειο Π. Φαλήρου και εισήχθη στο τμήμα πληροφορικής του  Κ.Α.Τ.Ε.. Αποφοίτησε από τη σχολή Δοξιάδη τελειώνοντας το τμήμα προγραμματισμού Η/Υ. Δούλεψε οκτώ χρόνια στη Διεθνή Βιομηχανία Ενδυμάτων (LEVI’S) στο τμήμα πληροφορικής ως υπεύθυνη στην οργάνωση αρχείων και ως χειρίστρια κεντρικού Η/Υ. Παράλληλα δίδαξε σε σεμινάρια , γλώσσες προγραμματισμού  (  Cobol , Fortran, Basic). Μιλά την Αγγλική και έχει ως χόμπι  το διάβασμα , τη γραφή, τον χορό και την χειροτεχνία.

Απαλλαγμένη από περιχαρακωμένα ιδεοληπτικά στερεότυπα, είναι ένας πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος, προσηνής και προπαντός ταπεινός, καταδικάζει κάθε μορφή ρεβανσισμού, ενώ θέλγει με το «απλούν» του χαρακτήρα της, αποπνέοντας μια θετική συνάμα αύρα με το μειλίχιο εν γένει ύφος της.

Νουνεχές άτομο, σε μια δημιουργική στιγμή της ζωής της, ύστερα από ώριμη σκέψη, επέλεξε να μπει στην ενεργό πολιτική σκηνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι ως κομπάρσος, αλλά διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πλευρό του Κώστα Μαράβα, βάζοντας την δική της σφραγίδα σε έναν Δ. Πύλης του «Αύριο», με φρέσκες και πρωτοποριακές ιδέες, που θα αποτελέσουν τον μοχλό μιας πολυεπίπεδης ανάπτυξης, αναδεικνύοντας τον Δ. Πύλης, από ουραγό, σε πρωταγωνιστή της εξέλιξης και της προόδου.

Η Συνέντευξη….

  • Κα Καλέτση, θα σας ζητούσα αρχικά να μας συστηθείτε. Ποια είναι η Ιφιγένεια, κατά κόσμον Έφη, Καλέτση & από τι εμφορούμενη κατέρχεσθε σε αυτή την προεκλογική αυτοδιοικητική μάχη;

Είμαι κόρη του Θεοφάνη και της Ελένης Κωτσιωρη. Δυο άνθρωποι που με πολύ αγάπη και φροντίδα μεγάλωσαν έμενα και τον αδελφό μου. Τα  λιγοστά τους έσοδα δε στάθηκαν εμπόδιο στο να μας δώσουν τα εφόδια εκείνα που απαιτούνται για την επαγγελματική μας κατάρτιση και σταδιοδρομία. Κυρίως όμως, από αυτούς  διδάχτηκα την αγάπη για το δίκαιο και σωστό. Έμαθα να υπερασπίζομαι τον αδύνατο, να αναγνωρίζω τα προτερήματα των άλλων, να υποκλίνομαι στο μεγαλείο  ψυχής, να προσφέρω όπου και όπως  μπορώ.

Είμαι παντρεμένη με τον Ιωάννη Καλέτση, το στήριγμα μου, τον συμπαραστάτη μου σε κάθε μου εγχείρημα, συνοδοιπόρο  μου στα δύσκολα και στα εύκολα. Αποκτήσαμε δυο παιδιά. Την Ελευθερία μου, που είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Γκογκο και μου χάρισαν μια εγγονή , την Ζωή. Τον Σπύρο μου που είναι παντρεμένος με την Βικτώρια Καραλή και μου χάρισαν δυο εγγονούς,  τον Ιωάννη και τον Θεοφάνη.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω , πως ο ρόλος της γιαγιάς,  είναι ο πιο όμορφος της ζωής μου.  Όπως  προείπα, ένα από τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, είναι και η αγάπη για προσφορά . Τώρα που τα παιδιά μου πήραν το δρόμο τους και δεν έχουν ανάγκη την συνεχή φροντίδα μου, θεωρώ πως ήρθε η ώρα, όλα αυτά που ονειρεύομαι για τον τόπο μας, να γίνουν πράξη. Τα παιδιά μου διάλεξαν τούτο τον τόπο να φτιάξουν τις ζωές τους και θέλω όσο μπορώ και μου επιτρέπεται να τον κάνω καλύτερο,  να βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι και τα εγγόνια μου αύριο,  να είναι σίγουρα πως προσπάθησα περήφανα για ένα ορθόν αποτέλεσμα.

  • Είναι η πρώτη σας φορά που ασχολείσθε με την πολιτική & υπό ποίο πρίσμα την αντιλαμβάνεσθε;

Ναι, είναι η πρώτη φορά  και πιστεύω πως κάθε πολίτης οφείλει να ασχολείται με τα κοινά, όχι για να έχει εξουσίες,  όχι για να είναι άρχων του τόπου, αλλά για να  δουλέψει και να δώσει. Έχοντας πάντα ως γνώμονα το δίκαιο και την ισότητα των πολιτών. Γιατί μόνο έτσι έχουμε ευτυχισμένους πολίτες, άρα καλύτερη κοινωνία.

  • Γιατί επιλέξατε να τεθείτε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό «Πρώτα ο Άνθρωπος», με επικεφαλής των Κώστα Μαράβα;

Ο κος Μαράβας, είναι ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας. Αυτό σημαίνει πως τόλμησε, ρίσκαρε και πέτυχε! Οι επιχειρήσεις του, είναι εδώ στο Δήμο μας και δίνει θέσεις εργασίας στους συνδημότες μου. Ένα φτωχό παιδί ήταν ο κ. Μαράβας αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ονειρευτεί και έχοντας ως όπλο  του το μυαλό και την τόλμη του έφτασε ως εδώ. Και εξελίσσεται ακόμη! Για μένα αυτό δείχνει πως είναι ένας  άνθρωπος που , αν μη τι άλλο,  ‘ του κόβει’.  Ξέρει πως να διαχειρίζεται τα δύσκολα  προβλήματα και το χρήμα. Το χρήμα και τη δόξα που δεν αλλοτρίωσαν το χαρακτήρα του, γιατί κατά βάθος είναι ακόμη εκείνο το παιδί από το Ελευθεροχώρι. Ένας άνθρωπος λοιπόν που έχει καταφέρει όλα αυτά, είναι σίγουρα ένας ικανός άνθρωπος. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι να διοικείται από ικανούς και άξιους ανθρώπους. Για τους λογούς αυτούς συστρατεύομαι στο πλευρό του Κώστα Μαράβα.

  • Στην έως τώρα προσωπική σας πορεία, έχετε συμμετάσχει σε κοινωνικές δράσεις & από ποια θέση;

Στο χωριό μου έχουμε το Π.Μ.Λ. Σύλλογο γυναικών, έναν σύλλογο με μεγάλη δραστηριότητα. Με τις γυναίκες του συλλόγου, δουλέψαμε πολύ, τόσο στα πολιτιστικά και λαογραφικά, αναβιώνοντας έθιμα του τόπου και πραγματοποιώντας μεγάλες εκδηλώσεις,  όπως ‘γιορτή κρεμμυδιού’ , όσο και στο μορφωτικό και  κοινωνικό πεδίο, υλοποιώντας προγράμματα εκμάθησης ποικίλων θεμάτων, βοηθώντας συνανθρώπους μας (έχει ταμείο αλληλεγγύης ο σύλλογος) αλλά και λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα όπως δενδροφυτεύσεις, περιποίηση πάρκων, καθαριότητα. Οι δράσεις αυτές ήταν προτάσεις μελών του συλλόγου. Κάποιες από αυτές κατατέθηκαν από εμένα. Με χαρά και ενθουσιασμό, όλες μαζί πραγματώσαμε τις ιδέες αυτές. Είμαι περήφανη για το σύλλογο αυτό, που λειτούργησε παράλληλα , για ένα χρονικό διάστημα, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που είχε οργανώσει ο αείμνηστος Ηλίας Παλαντζάς και κατάφεραν να κάνουν  γνωστό το χωριό μας και πέρα από το νομό. Και είμαι διπλά περήφανη, γιατί διατέλεσα πρόεδρος του συλλόγου αυτού στο παρελθόν.

  • Ποια είναι η άποψή σας για την έως τώρα πορεία της παρούσας δημ. Αρχής στο τιμόνι του Δήμου Πύλης;

Πέρα από τα έργα που έχουν γίνει ή τα έργα που έχουν υπογραφεί και πρόκειται να υλοποιηθούν, αλλά και όσα έχουν δρομολογηθεί, αυτό κατά τη γνώμη μου,  δηλώνει πως η δημοτική Αρχή κρατά καλά το τιμόνι του δήμου, είναι το γεγονός πως μπήκε τάξη στα οικονομικά. Πολλοί το αμφισβητούν. Το γεγονός όμως ότι ο Δήμος βραβεύτηκε ως ένας από τους δέκα δήμους με την καλύτερη οικονομική διαχείριση, καταλαμβάνοντας  μάλιστα την όγδοη θέση, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

  • Στην περίπτωση εκλογής σας, ποιο θεωρείτε το δυνατότερο ατού σας & σε ποιον τομέα στα του Δήμου θα ταίριαζε;

Όσοι με γνωρίζουν ,ξέρουν πως δε φοβάμαι τη δουλειά! Δε με τρομάζουν τα δύσκολα! Βάζω στόχους που αργά η γρήγορα τους επιτυχαίνω. Είμαι πεισματάρα και δεν παραδίδω εύκολα τα όπλα. Δεν ξέρω αν αυτά είναι πλεονεκτήματα η μειονεκτήματα και αν ταιριάζουν σε κάποιο τομέα. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως θα δουλέψω σε όποιο τομέα μου ζητηθεί και θα προσφέρω τα μέγιστα των δυνατοτήτων μου.

  • Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη & μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε για την επίτευξη των στόχων που θα θέσετε;

Είναι αλήθεια πως έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, που αφορούν το περιβάλλον ,την πρόνοια, τον τουρισμό, τον αθλητισμό. Αυτές οι ιδέες θα γίνουν πρόταση στο Δήμο και ως στόχο μου έχω βεβαία την υλοποίηση τους. Τώρα αν βάζω η όχι ψηλά τον πήχη δεν το ξέρω.  Σίγουρα όμως θα φτάσω ως εκεί που μου επιτρέπει η συνείδησή μου και μου επιτάσσει το δίκαιο.

  • Είναι σημαντική & απαραίτητη κατά την γνώμη σας η συμμετοχή της γυναίκας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα;

Η κοινωνία μας πριν χρόνια ήταν ανδροκρατούμενη, φαλλοκρατική. Οι σουφραζέτες ήρθαν στο προσκήνιο και τα πράγματα

 σιγά-σιγά άλλαξαν. Φτάσαμε στο σήμερα που απαιτείται ένα ποσοστό γυναικών  στα ψηφοδέλτια. Η γυναίκα όμως δεν είναι απλώς μια ποσοστιαία μονάδα. Η γυναίκα και μπορεί και θέλει να συμμετέχει στην πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τα αγόρια να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Από τη φύση της η γυναίκα είναι σκληρή  και συγχρόνως τρυφερή, αγαπά,  δίνει και δίνεται, το μυαλό της γεννά , εφευρίσκει τρόπους για να πάρει και να δώσει. Άλλωστε όταν μια γυναίκα κουμαντάρει καλά τα του οίκου της, θα διαχειριστεί καλά και τα του Δήμου της.

  • Ποια είναι η εμπειρία σας στην μέχρι τώρα προεκλογική σας πορεία;

Όλο αυτό το διάστημα μου δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφώ με πολλούς ανθρώπους. Κυρίες και κυρίους,  συνυποψήφιοι μου στον συνδυασμό , υποψηφίους άλλων συνδυασμών αλλά και πολλούς ψηφοφόρους. Για τους μεν υποψηφίους των συνδυασμών και συνυποψήφιους μου, έχω να πω πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά,  γιατί όλοι είμαστε συνοδοιπόροι στο ίδιο μονοπάτι.  Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, ένα καλύτερο «αύριο». Για τους δε ψηφοφόρους, με τα τόσα προβλήματα και  αιτήματα,  μπορώ να πω πως  μαζί θα το παλέψουμε και θα βρούμε λύσεις.

  • Εάν σας ρωτούσα την άποψή σας για μια συνολική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τι θα απαντούσατε;

Η νίκη του συνδυασμού είναι βέβαιη! Είναι νίκη τις πρώτης Κυριακής!

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Για αυτό βούλιαξε το Ντουμπάι: Ερευνα «δείχνει» έναν πλανήτη που υπερθερμαίνεται επικίδυνα

(φωτό:VIA ASSOCIATED PRESS) Και προειδοποιεί ότι αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» Η κλιματι…