emvolio

Ξεκίνησε χθες η διενέργεια δερμοαντίδρασης Mantoux για τον έλεγχο της φυματίωσης σε όλα τα παιδιά των Νηπιαγωγείων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας, από τη Διεύθυνση Υγείας.

Τα νήπια του υπόλοιπου νομού θα εμβολιαστούν από κλιμάκια των Κέντρων Υγείας  που ανήκουν  τα  νηπιαγωγεία και τα οποία Κέντρα Υγείας προμηθεύονται τα εμβόλια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η κάλυψη των εμβολίων Mantoux γίνεται από το Υπουργείο Υγείας  και στο οποίο θα αποσταλούν  τα  αποτελέσματα της δράσης μετά την ολοκλήρωση  του προγράμματος.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με την Δ/νση Υγείας ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη τον εμβολιασμό παιδιών νηπιαγωγείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Έχουμε προμηθεύσει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με εμβόλια Μαντού, προκειμένου να εμβολιαστούν και τα παιδιά στον υπόλοιπο Νομό. Ως Περιφερειακή Ενότητα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτό ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας».

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…