5e01be044afe4c4bd755c2373a6f3698
  • Ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη μπροστά στο πρόσωπο του αστυνομικού
  • Ομάδες αναρχικών «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική αλλά ανησυχούν τόσο για την ώρα του «χτυπήματος» όσο για το σημείο
  • Το χρονικό της έκρηξης

Στα ίχνη των δράστων της επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι προσπαθούν να φτάσουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν ήδη στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, μέσω των οποίων προσπαθούν να εντοπίσουν πως έφτασε η βόμβα στην είσοδο της εκκλησίας.

Εντονος είναι ο προβληματισμός για το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε κάποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, κάτι που ίσως δείχνει πως αυτός ή αυτοί που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση ήθελαν θύματα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή ομάδα, αλλά «δείχνει» πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους», οι οποίοι έκαναν πρόβα για ένα επόμενο χτύπημα. Γι΄αυτό τον λόγο γίνεται «αγώνας δρόμου» στην αντιτρομοκρατική για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους καθώς φοβούνται ότι οι δράστες βρίσκονται σε στάδιο προπαρασκευής αναβάθμισης των χτυπημάτων τους και ίσως στις αρχές μίας υπό ίδρυση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη στο Κολωνάκι σημειώθηκε στις 7:00 το πρωί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά 34 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί έξω από το ναό και την εντόπισε ο νεωκόρος, ο οποίος ενημέρωσε και την Αμεση Δράση. Ο ίδιος ωστόσο, για άγνωστο λόγο μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την είσοδο του ναού σε ένα παρτέρι δίπλα από την Εκκλησία.

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται, ευτυχώς όχι σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023…

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών Καταβάλλονται, σήμερα,…