Tzanis

O πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & νυν δημ. σύμβουλος, Άρης Τζάνης, δηλώνει «παρών» σε άλλη μια αυτοδιοικητική μάχη, στο προεκλογικό πεδίο του Δ. Πύλης, συντασσόμενος εκ νέου στο πλευρό του νυν Δημάρχου Κώστα Μαράβα, τον άνθρωπο με τον οποίο έκανε ουσιαστικά τα πρώτα βήματα της αυτοδιοικητικής του, έως τώρα πορείας, έχοντας ως κεντρικό του σύνθημα…«Συνεχίζουμε μαζί να οικοδομούμε τον Δ. Πύλης του «Αύριο», με εμπειρία, συνέπεια και ήθος», καλώντας τους συνδημότες του να ταυτιστούν μαζί του σε μια κοινή πορεία με γνώμονα το συμφέρον & τις προοπτικές του Δ. Πύλης του «Αύριο»…

Πετυχημένος επαγγελματίας, με ποικίλη & πλούσια συνδικαλιστική & κοινωνική δράση, όντας Αντιπρόεδρος, τα τελευταία 15 χρόνια, στο Σωματείο Επισκευαστών Τροχών Αυτ/ων Ν. Τρικάλων, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων  & αντιπρόσωπος στο τριτοβάθμιο όργανο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., υπήρξε εκλεγμένο μέλος στην Δ/ση του Εμπορικού Συλλόγου Γόμφων, παλαιότερα ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης & Αντιπρόεδρος του Α.Ο. Ροπωτού, δράσεις που ως ήτο φυσικό, συνετέλεσαν καθοριστικά στο χτίσιμο & διαμόρφωση μιας έντονης προσωπικότητας, που αφήνει από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του, έντονα το δείγμα ενός αλτρουϊστή ανθρώπου, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του συνανθρώπου του και χωρίς να προσβλέπει σε «ταμπέλες», γίνεται φίλος σου εάν διακρίνει σε εσένα αυτό που λέγεται «ειλικρίνεια» & ταπεινοφροσύνη».

Μετά από πέντε χρόνια ενασχόλησης εκ των έσω με αυτό που λέγεται Διοίκηση & Δήμος, όντας δημ. σύμβουλος & διατελώντας επί 20μηνο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας(Μάϊος 2016 – Δεκέμβριος 2017), ερχόμενος αντιμέτωπος με τα όποια προβλήματα, χωρίς να είναι καθηλωμένος πίσω από ένα γραφείο, & μακράν αδιάφορος της περιστασιακής επικαιρότητας, προσηλωμένος στο καθήκον & τον ρόλο του, αποκόμισε αρκετή εμπειρία, φέρνοντας εις πέρας επιτυχώς την αποστολή του & υπό δύσκολες συγκυρίες (πλημμυρικά & κατολισθητικά φαινόμενα, έντονες χιονοπτώσεις κτλ), αποτελώντας μαζί με τους συνεργάτες του, εγγύηση για το μέλλον του Δήμου Πύλης.

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του, μέσα από στοχευμένες κινήσεις, στο έργο του καθαρισμού των μπαζών επικίνδυνων κτισμάτων & την σύνταξη της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας, για εξεύρεση νέου χώρου μετεγκατάστασης του κεντρικού οικισμού της Τ.Κ. Ροπωτού, που ήδη βρίσκεται προς επικύρωση στο Υπ. Εσωτερικών.

Όπως δηλώνει ο ίδιος… «Είμαστε εδώ γι΄αυτό που αρχίσαμε & επιβάλλεται να συνεχίσουμε, φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα του αρχικού μας σχεδιασμού. Με κινητήριο δύναμη την εμπιστοσύνη που μας δείξατε με την ψήφος σας, την αγάπη για τον τόπο μας, την οποία αποδεικνύουμε μένοντας & δραστηριοποιούμενοι εδώ, θα δουλέψουμε & την επόμενη τετραετία με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο & επιμονή, μετουσιώνοντας την προηγούμενη προσπάθειά μας σε έργο, καθιστώντας το Δήμο Πύλης ένα απέραντο εργοτάξιο.

Και αυτό αποδεικνύεται ήδη από την κατάκτηση της 8ης θέσης πανελλαδικά & μεταξύ 325 Δήμων, που φέραμε τον Δήμο μας, όσον αφορά στην εκτέλεση του προϋπολογισμού & την οικονομική διαχείριση του Δήμου (καταφέραμε την απορρόφηση κονδυλίων , ύψους 14.000 εκ. ευρώ), που μέσω δημοπρατημένων μελετών από την Τεχνική μας Υπηρεσία,  μεταφράζονται σε έργα. Έργα κυριολεκτικά «πνοής», ιεραρχημένα, σχεδιασμένα & στοχευμένα στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των συνδημοτών μας, που θα δώσουν λύσεις, θέτοντας συνάμα σε αναπτυξιακή τροχιά τον Δήμο μας».

Στην έως τώρα προεκλογική πορεία, προσωπικά εγώ, ο Δήμαρχος, παλιά & νέα στελέχη του συνδυασμού μας, μείναμε μακριά από κάθε στείρα πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς να διολισθήσουμε σε έναν ανούσιο, ετοιμοθάνατο δημόσιο πολιτικό διάλογο, που διακαώς & διαρκώς μας καλούσε μερίδα αντιπάλων μας σε ανύπαρκτα & δήθεν προβλήματα, με άναρθρες κραυγές & καταγγελτική συμπεριφορά για λόγους εντυπωσιασμού, ελλείψει από πλευράς τους, συγκεκριμένης & στοιχειοθετημένης επιχειρηματολογίας, μη διαθέτοντας συνάμα ορθό πολιτικό λόγο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα, σαφείς προσανατολισμούς, ιεραρχημένες προτεραιότητες, συγκεκριμένες προτάσεις, γι’ αυτό που πραγματικά χρειάζεται, γι’ αυτό που πραγματικά αξίζει ο Δ. Πύλης.

Σχεδόν ένα μήνα πριν την «κάλπη», κωφεύουμε στο πλάνο τραγούδι των δολερών σειρήνων, μένοντας προσηλωμένοι σ’ αυτό που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε … το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, χωρίς φανφάρες, αμφισημίες, ερωτηματικά & γνόφους στόχους, που εκ προοιμίου οδηγούν σε σισύφιες λύσεις…

Με καθάριο λόγο & λυσιτελείς προτάσεις, στο πραγματικό, στο εφικτό, στο αναγκαίο, στεκόμαστε απέναντί σας & σας ζητάμε για μια ακόμη φορά να ταχθείτε στο πλευρό μας, αρωγοί στην κοινή προσπάθεια, βλέποντας μέσα από το δικό μας πολιτικό μικροσκόπιο αυτό που πραγματικά χρειάζεται ο δικός μας Δήμος…Ο Δήμος Πύλης».

Aris Tzanis Nea

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

40ημερο Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Αναγνώστου

40ημερο Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Αναγνώστου και ευχαριστίες στην τοπική Κοινότητα Δήμου …