filis

Σε συνάντησή του με εκπροσώπους μουσουλμανικών κοινοτήτων, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποσχέθηκε πως θα παραχωρήσει άδειες λειτουργίας στα άτυπα τζαμιά, εξηγώντας πως αυτό μπορεί να συμβεί με την τήρηση των προβλεπομένων από τον νόμο προϋποθέσεων.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, ενώ συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού και γενικότερα κοινωνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, με τον υπουργό να τονίζει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φροντίσει ώστε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν όσα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

«Οι Μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στη χώρα μας και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά. Με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού δίνουμε δημόσιους χώρους για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στο Στρασβούργο ότι θα δημιουργηθεί Τζαμί στην Αθήνα, καθώς και μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…