Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΆδειες λειτουργίας σε άτυπα τζαμιά υποσχέθηκε ο Φίλης

Άδειες λειτουργίας σε άτυπα τζαμιά υποσχέθηκε ο Φίλης

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Σε συνάντησή του με εκπροσώπους μουσουλμανικών κοινοτήτων, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποσχέθηκε πως θα παραχωρήσει άδειες λειτουργίας στα άτυπα τζαμιά, εξηγώντας πως αυτό μπορεί να συμβεί με την τήρηση των προβλεπομένων από τον νόμο προϋποθέσεων.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, ενώ συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού και γενικότερα κοινωνικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, με τον υπουργό να τονίζει πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φροντίσει ώστε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν όσα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

«Οι Μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στη χώρα μας και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά. Με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού δίνουμε δημόσιους χώρους για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στο Στρασβούργο ότι θα δημιουργηθεί Τζαμί στην Αθήνα, καθώς και μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Πηγή:topnews.gr

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kostakis-Zootrofes-280-X-135 Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα