gi

Κάθε χρόνο, αυτή η ημέρα γιορτάζεται στις 22 Απριλίου με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη. Μία ημέρα πολύ σημαντική καθώς σχετίζεται με τον πλανήτη που ζούμε, την ΓΗ.

p1

Η φετινή επέτειος των 50 χρόνων έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται σε καιρό πανδημίας. Μέσα στην μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό μας οδηγεί στο να σκεφτούμε περισσότερο την ΓΗ μας, τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, και να τον φροντίσουμε εμείς, όλοι μαζί, με έναν διαφορετικό τρόπο.

p2

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αδήριτη ανάγκη να διδαχθούμε από την κρίση αυτή, να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας από γκρι σε πράσινο. Αυτό θα βοηθήσει και εμάς τους ίδιους να είμαστε περισσότερο ανθεκτικοί, πιο υγιείς.Οι κλιματολογικές αλλαγές και τα αέρια του θερμοκηπίου, όπως και οι φονικοί ιοί δεν σέβονται εθνικά σύνορα. Άρα πρέπει να επενδύσουμε στην δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, στην βιώσιμη ανάπτυξη.

p3

Ειδικά η δική μας περιοχή βρίθει από ομορφιές,  είτε είναι στον ορεινό όγκο, είτε στα Μετέωρα, είτε στα πεδινά. Ομορφιές που η ίδια η φύση έχει δημιουργήσει και καλούμαστε να τις προστατέψουμε αλλά και να τις αναδείξουμε. Ως ακροτελεύτια αρχή προτάσσετε η ανάγκη «να δουλέψουμε μαζί ως διεθνής κοινότητα».

Μανταλιά Παναγιώτα, ΠΕ80 

 M.Sc Οργάνωση M.Sc Οργάνωση και Διοίκηση

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…