Farmakftikos Syl Trikala

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το κοινό για την έλλειψη φαρμάκων, την οποία αποδοκιμάζει. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται πια καθημερινά στα φαρμακεία της περιοχής ταλαιπωρώντας σημαντικά πληθώρα ασθενών, αλλά και παρεμποδίζοντας σοβαρά τους φαρμακοποιούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Οι ελλείψεις αφορούν πολλές και βασικές κατηγορίες φαρμάκων, όπως φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακές παθήσεις, αντιβιώσεις και παιδικά εμβόλια.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και παρουσιάζει δυστυχώς περιοδικές αλλά επαναλαμβανόμενες εξάρσεις και υφέσεις.

Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι  πολύ περισσότερα  τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται  ασθενείς και φαρμακοποιοί.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων κάνει ότι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα και να συμβάλλει όσο μπορεί στην αντιμετώπισή του. Οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών, και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή του κοινού.

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων

O Πρόεδρος                            O Γραμματέας

Δημήτριος Αναστασίου     Παπαπούλιος Ιωάννης

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…