Δημ Σχολείο Καστρακίου copy

Μαχιά Βάσω 2 Της Βασιλικής Μαχιά

Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των κατοίκων του Καστρακίου στο δημοτικό σχολείο του χωριού προκειμένου να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν για να αποφευχθεί το κλείσιμό του. Στην συνάντηση παρεβρέθηκαν πλήθος κατοίκων, μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς κι η βουλευτής του νομού μας κα Δριτσέλη. Στη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν διάφορες απόψεις.Ορισμένοι γονείς υποστήριξαν πως θα ήταν καλό τα παιδιά που διαμένουν στο Καστράκι να μην φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Καλαμπάκας. Η αντίδραση ήταν άμεση με άλλους γονείς να υποστηρίζουν πως είναι αναυθαίρετο δικαίωμά τους να επιλέξουν ελεύθερα ποιο σχολείο επιθυμούν για τα παιδιά τους. Η αντιδήμαρχος πολιτισμού της Καλαμπάκας , κα Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να προτείνει να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο του δήμου. Είναι, όμως, στην ευχέρεια των γονέων να κρατήσουν τα σχολεία στα χωριά μας ανοιχτά. Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε κι η  δημοτική σύμβουλος,κυρία Πέρυ Χαρτοπούλου. Η κα Δριτσέλη υποστήριξε πως δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει σε έναν γονέα σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει το παιδί του. Η ευθύνη βαραίνει τους διευθυντές που δέχονται τα παιδιά χωρίς να υπάρχει επιβεβλημένος λόγος. Η ίδια πιστεύει πως το δημοτικό σχολείο του Καστρακίου μπορεί να παραμείνει ανοιχτό, αρκεί να γίνει μία συλλογική προσπάθεια από όλους την οποία θα στηρίξει και η ίδια.

Στο τέλος της συζήτησης οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα, το οποίο θα σταλεί προς κάθε αρμόδιο προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό το σχολείο!

Ψήφισμα Τοπικών Φορέων – Παραγόντων – Γονέων Μαθητών – Κατοίκων

Ψήφισμα για τη μη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου που έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο κλείσιμο του σχολείου. Ως υπογράφοντες συμφωνούμε να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου αλλά να αναβαθμιστεί διότι αποτελεί για το Καστράκι φάρο παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής ένταξης των παιδιών μας και του τόπου μας.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της Τ.Κ. Μουριάς προς τον Δήμο Πύλης, για έργα που έχουν γίνει… (φωτό)

Ως Πρόεδρος της κοινότητας Μουριάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πύλης, τις Αντιδημαρχί…