Oi filoi tou Mouseiou

Όπως και πέρυσι, έτσι κι εφέτος και στα πλαίσια των «Ασκληπιείων» ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΙΑΛΕΙΑΣ» σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να λάβετε μέρος στην πορεία- περίπατο με διακριτικό τίτλο: «Στα στέκια του Ασκληπιού στη θέση «Παλαιόκαστρο» Πιαλείας,  όπου ο αρχαιολόγος Καστριότης (1903) αναφέρει ότι υπήρχε το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού,την…

 Κυριακή 04/11/2018.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση ΔΕΝ θα γίνει.

Το πρόγραμμα της εκδρομής-πεζοπορίας… :

Ώρα 10:00 Άφιξη (…) στο χώρο του Σχολικού Λαογραφικού Μουσείου της Πιαλείας που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και Ξενάγηση.

Ώρα 10:30 Μετάβαση με τα Ι.Χ. στη θέση «φιλίκια» (στο δρόμο προς το χωριό Ξυλοπάροικο).Από εκεί θα αρχίσει η ανάβαση προς το Παλαιόκαστρο σε απόσταση περίπου 1.000 μ. και σε υψόμετρο 500 μ. Θα καλυφθεί η απόσταση σε αργό ρυθμό και με άνεση, σε 30-40 λεπτά περίπου.

Εκεί θα γίνει ενημέρωση σχετικά με γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για το «Παλαιόκαστρο», το φαρμακοτριβείο του Ασκληπιού, τα Ρωμαϊκά Λουτρά και τον αρχαίο Ναό της Αρτέμιδος.

Ώρα 12:00 Αναχώρηση και επιστροφή στα αυτοκίνητα.

Η διαδρομή της πεζοπορίας χαρακτηρίζεται ως εύκολης δυσκολίας. Παρόλα αυτά, απαραίτητα θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον ατομικό σας εξοπλισμό (δοχείο με νερό, μπαστούνι, καπέλο, κατάλληλα παπούτσια, μια δεύτερη μπλούζα κλπ).

Οι διοργανωτές θα φροντίσουν ώστε να συνοδεύει τους εκδρομείς σακίδιο πρώτων βοηθειών και…

Σας περιμένουν όλους!!!

Για όποια διευκρίνηση στα τηλέφωνα: 6977 6144 18 Στέφανος Ντακος &  6982 960 205 Καλαντζής Βασίλης.

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …