peertouli arxi

Γνωρίζουμε έως τώρα για Φλεβάρη «Κουτσό», Μάρτη «Γδάρτη», μετά & το σημερινό μας συστήνεται πλέον & ο Απρίλης ως «Παλαβός», κατά πως λένε & οι γηραιότεροι, μιας και είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που χιόνι & τσουχτερό κρύο, επισκέπτονται χέρι-χέρι τον Δ. Πύλης, ντύνοντάς τον στα λευκά, με το σκηνικό από Πασχαλινό να μετατρέπεται άρδην σε Χριστουγεννιάτικο!

Το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει στα ορεινά τμήματα του Δ. Πύλης & από την Ελάτη & προς τα επάνω, από χθες Τετάρτη βράδυ γύρω στις 10:00 έως & σήμερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, με το ύψος του να αγγίζει σε χιονοδρομικό Κέντρο & Περτούλι  τα 15 εκατοστά, ενώ στο νοτιοδυτικό τμήμα & στα Στουρναραίικα, το χιόνι ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί με το ύψος του να μην ξεπερνάει τα 4 εκατοστά, όπως και στην Ελάτη.

Ο μηχανισμός της Π.Ε. Τρικάλων από την αρχή της χιονόπτωσης βρισκόταν επί ποδός, επεμβαίνοντας όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ σε επιφυλακή είχε τεθεί & ο αντίστοιχος μηχανισμός της Πολ. Προστασίας του Δ. Πύλης, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

Κι ενώ ο χιονιάς σφυροκοπούσε τα ορεινά μας, συνεχής βροχή & τσουχτερό κρύο αγκάλιασαν το πεδινό κομμάτι του Δήμου Πύλης, αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να ρίξει και πάλι αρκετά ξύλα στο τζάκι & μπόλικο πετρέλαιο στις δεξαμηνές του, για να ζεστάνει το φιλοκάρδι του…

Ας ελπίσουμε να τελειώσουμε για φέτος με τον «Παλαβό» αυτόν Απρίλη, χωρίς να χρειαστεί να γνωρίσουμε στη συνέχεια κάποιον «Τρελό» Μάη!!!

Elati (1)

Elati (2)

Elati (3)

p2

n 1

p3

n2

p4

n3

p5

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Για αυτό βούλιαξε το Ντουμπάι: Ερευνα «δείχνει» έναν πλανήτη που υπερθερμαίνεται επικίδυνα

(φωτό:VIA ASSOCIATED PRESS) Και προειδοποιεί ότι αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» Η κλιματι…