KINAL Trik

Με έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ώρες, ότι η Μονή Αγίου Βησσαρίωνα (Δουσικου),διεκδικεί 53.000 στρέμματα έκτασης εντός των ορίων του Δήμου Πυλης.

Η διεκδικούμενη περιοχή εκτείνεται από τα Στουρναρέικα μέχρι μετά το Νεραϊδοχώρι καθώς και σε τεράστιες εκτάσεις (και ολόκληρους οικισμούς) στα χωριά Ελάτη, Παράμερο, Καλόγηροι, Βροντερό, Περτούλι.

Διεκδικεί ακόμα και το κόσμημα της περιοχής, το πανεπιστημιακό δάσος του Α.Π.Θ. στο Περτούλι.

Η απόφαση της Μονής να προβάλει ξαφνικά, μετά από περίπου έναν αιώνα σιωπής, ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε τέτοια έκταση προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτηματικά, ιδιαιτέρως σε μια εποχή πρωτόγνωρων οικονομικών συνθηκών για τον ελληνικό λαό. Στρέφεται ευθέως όχι μόνο κατά του Δήμου Πύλης και του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και κατά εκατοντάδων ή χιλιάδων ιδιοκτητών, που βλέπουν ξαφνικά τις ιδιοκτησίες τους να κινδυνεύουν.

Άραγε αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση της από τα πνευματικά ζητήματα και να ασχοληθεί και με το real estate?

Ο Δήμος Πύλης από την άλλη, μολονότι φαίνεται να γνωρίζει το ζήτημα εδώ και πάρα πολλούς μήνες, δεν ενημέρωσε την τοπική κοινωνία. Ως κόμμα πιστεύουμε αταλάντευτα στον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και στην ανάγκη οριοθέτησης της θέσης της Εκκλησίας στη δημόσια ζωή.

Θα σταθούμε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής στον αγώνα που ξεκινάει.

Τονίζουμε προς όλες τις αρχές (Δήμο Πύλης, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Υπηρεσίες, αρμόδια Υπουργεία) ότι έχουν νομική υποχρέωση να προασπιστούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα του Δημοσίου, με γνώμονα τη νομιμότητα και όχι την ψηφοθηρία.

Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα, τους βουλευτές του Νομού και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

Η ΝΕ Κινήματος Αλλαγής  

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τομή στη Δημόσια Διοίκηση το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων Δημοσίου

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μαζί με την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη, παρουσίασ…