Emporikos Triaklwn

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους ότι με την υπ’ αριθμ. Α1011/2020 Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ 85Β΄) όπου σύμφωνα με την απόφαση 179 μοντέλα ταμειακών μηχανών παλαιάς τεχνολογίας, έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας και δεν μπορούν να συνδεθούν σε πραγματικό χρόνο (online) με την ΑΑΔΕ για την αποστολή δεδομένων.

Έτσι τίθενται σε καθεστώς υποχρεωτικής απόσυρσης.Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των εν λόγω ταμειακών μηχανών υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31 Μαΐου 2020, την παύση αυτών. Η δήλωση παύσης γίνεται στο taxisnet (έντυπο Δ13) και υπό ορισμένες προϋποθέσεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παρακαλούμε να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην συγκεκριμένη προθεσμία, καθώς, από την 1-6-2020 και εξής, η τυχόν έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από τις συγκεκριμένες κατηγορίες ταμειακών μηχανών συνιστά για τον κάτοχο-χρήστη παράβαση των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και επισύρει τις αντίστοιχες κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Σωκράτους 23, τηλ: 24310 76334 και email: [email protected].

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…