Vis Limni Arxi

Μπορεί αυτές οι Απόκριες να μην θυμίζουν τίποτα από ανάλογες έτερων εποχών, λόγω του περίφημου κορονοϊού, καθώς τα πάντα έχουν ατονήσει, ωστόσο η φύση δεν σταματά την λειτουργία της, έχει τους δικούς της νόμους & κανόνες, για όλα τα ζώντα πλάσματα που την συναποτελούν και συνεχίζει ακάθεκτη το μεγαλείο της!

Ημερολογιακά η πρώτη ημέρα της Άνοιξης σήμερα, 1η του Μάρτη, με την λιμνούλα του Αγ. Βησσαρίωνα και υπό τις ακτίνες ενός υπέρλαμπρου ήλιου, να ξεδιπλώνει όλες της τις ομορφιές και να σε θέλγει να την επισκεφτείς στα ριζά του επιβλητικού Κόζιακα, παρέα με τις χήνες της που διαβιούν στα νερά της, περιμένοντας τη δική σας συντροφιά και μια χούφτα καλαμπόκι, κίνηση την οποία θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα, αφήνοντάς σας να τις πλησιάσετε και να σας πουν με τον τρόπο τους μια μεγαλοπρεπή  ανοιξιάτικη «Καλημέρα».

Αυτό έκανε σήμερα και ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δ. Πύλης κ. Θανάσης Κωστάκης, ο οποίος πιστός στα καθήκοντα του συνεπή και ευσυνείδητου «παππού» και έχοντας ως συντροφιά του τα εγγονάκια του, εξέδραμε ως την φιλόξενη λιμνούλα, ταϊζοντας τις «βασίλισσες» της λίμνης, περνώντας ταυτόχρονα ένα ευχάριστο αποκριάτικο πρωινό.

Στον μικρότερό του εγγονό «Μάξιμο», δεν παρέλειψε βέβαια να του δώσει την υπόσχεση, ότι στην επόμενη επίσκεψή τους, θα έχει μαζί του κι ένα ψαροκάλαμο, επιδεικνύοντάς του την αλιευτική του δεινότητα, αλλά και να του μάθει μερικά από τα μυστικά του ψαρέματος.

Λίμνη Αγ. Βησσαρίωνα λοιπόν…Ένας κοντινός μοναδικός προορισμός, με μπαγκράουντ τον Κόζιακα, ωστόσο εντελώς αναξιοποίητος, που θα μπορούσε με λίγες παρεμβάσεις και αναβαθμίζοντας την αισθητική του τοπίου, να αποτελέσει βασικό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, για στιγμές χαλάρωσης, διασκέδασης & μερικής αθλητικής δραστηριότητας.

Τα ΑΠΛΑ είναι και τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!!! Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας, χωρίς να τα υποτιμούμε!!!

dusko Limni

Load More Related Articles
Load More In Videos
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…