Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ στην Καρδίτσα, με κεντρικό σύνθημα «Τα μαθηματικά είναι παντού».
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ.), την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε.ΤΕ., κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Ελένη Ξυνοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή των δράσεων του Φεστιβάλ στην εμβάθυνση και στην καινοτόμο προσέγγιση των μαθηματικών από τους μαθητές.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η εξ αποστάσεως ζωντανή σύνδεση με τον κ. Αθανάσιο Φωκά, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge και Αντιπρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, και τον κ. Χρήστο Κίττα, Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ. Οι δύο ακαδημαϊκοί συνομίλησαν ζωντανά με τον κ. Μπουραζάνα και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών που είχαν συλλεγεί για τον σκοπό αυτό.
Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από θεατρικά και μουσικά δρώμενα που ετοίμασαν ομάδες μαθητών των σχολείων της Καρδίτσας, ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό γρίφων «Το Κυνήγι του Θησαυρού», ο οποίος διεξήχθη στο πάρκο του Παυσιλύπου στις 31 Μαρτίου. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. προς τον κ. Κωνσταντίνο Ζαχαρή και την κ. Ελένη Ξυνοπούλου, για την πολυετή προσφορά τους στην εκπαίδευση και τη στήριξή τους στον θεσμό.
Το Ελληνικό Κέντρο Επιστημών και Τεχνών (Ε.Κ.Ε.ΤΕ.) ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς που στήριξαν τη φετινή διοργάνωση, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Ε.ΤΕ. αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύτιμη υποστήριξή της. Η συμβολή της ήταν καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ, ενισχύοντας έμπρακτα την προσπάθεια για την προαγωγή της επιστήμης και της παιδείας στη χώρα μας.












